DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Új motort fejleszt a Honda, a mostani reménytelen

A japán F1-es motorgyártó úgy döntött, hogy inkább fejleszt egy új erőforrást, mert a mostanival alapvető problémák vannak - a tervek szerint Monacóra készülnek el vele.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ismét a Honda a nevetség tárgya a Formula-1-ben, hiszen a japán motorgyártóval saját csapatuk, saját pilótájuk, sőt, már az ellenfelek is viccelődnek - harmadik éve képtelenek értékelhető erőforrást készíteni, sőt, idén még rosszabbul állnak, mint tavaly. A Honda éppen ezért komoly változtatásra szánta el magát: mivel idén már szabadon lehet motort fejleszteni, nyárra szeretne egy új erőforrással előállni.

Ebben bizonyos alapvető dolgok megmaradnának, de így is jelentős átdolgozásról beszélhetünk és a tervek szerint a Monacói Nagydíj környékére várható - nagyjából akkor váltanának a csapatok az idei második motorra, akkor már ezt a módosított verziót építenék be a McLarennél Fernanado Alonso és Stoffel Vandoorne autójába.

honda_3



"Jelenleg nagy a különbség az erőt tekintve és ahhoz, hogy ezt csökkentsük, a belsőégésű motor hatékonyságát kell növelnünk. Csakhogy ehhez hardveres módosítások szükségesek. Tehát fejlesztünk egy javított erőforrást, de ez időbe fog telni. Szeretnénk két hónap alatt végezni vele" - mondta Yusuke Hasegawa, a Honda F1-es projektjének vezetője.

Ez a motor lehet az utolsó reményük, hiszen ha ez sem válik be, akkor aligha lesz bárki, aki szerződést kötne velük a későbbiekben és aligha húzzák tovább a McLarennel - ha két hónap múlva még mindig reménytelen a helyzet, csúnya véget érhet ez a kapcsolat és számukra az egész év.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: