DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Sauber nem tudott villantani az első napon

Bár a Sauber az első néhány futamban bízik igazán, amikor még kisebb az erőforrással kapcsolatos hátrányuk, a pénteki napon nem tudtak semmivel sem kitűnni.

Marcus Ericsson a 15., Pascal Wehrlein pedig csak a 18. legjobb időt autózta (mögötte csak a gondokkal küszködő Magnussen és Palmer zártak), hátrányuk nagyjából három másodperc az első helyhez képest. A svájci istálló számára az lehet ijesztő, hogy még a 10. helyezett Kvjat is több, mint egy másodpercre van Ericssontól, pedig a motorerő tekintetében, ahogy telik a szezon, egyre nagyobb hátrányban lesznek a riválisokkal szemben.

A Saubernél még hiányzik a tempó, de a kocsi megbízható


„Összességében pozitív napot zártunk. A barcelonai tesztelés során nem voltunk megelégedve az autó egyensúlyával. A sok összegyűjtött adat kiértékelése után előreléptünk, itt Melbourne-ben sokkal kényelmesebben érzem magam az autóban. Rengeteg kört tudtunk ma teljesíteni, különböző gumikeverékeken, így mindent egybevetve remekül indult a hétvége” – nyilatkozott pozitívan Ericsson.

„Nem vagyok teljesen elégedett az első edzéseimmel. Még továbbra is dolgoznunk kell a megfelelő beállításokon, de legalább sok adatot gyűjtöttünk a csapattal az autóról mindkét gyakorlás során. Most már a holnapi napra kell összpontosítanunk, hogy még tovább fejlődhessünk” – mondta felemás érzelmekkel Wehrlein.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: