DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo nem vár magától vb-címet idén

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem tesz meg mindent az első helyért az ausztrál F1-es pilóta, de saját bevallása szerint nem várja, hogy idén ő ülhessen fel Nico Rosberg trónjára.

Sokan várják azt idén, hogy Daniel Ricciardo legyen Lewis Hamilton fő kihívója és harcban legyen a világbajnoki címért, annak ellenére, hogy a tesztek során nem ejtette ámulatba a világot a Red Bull - Max Verstappen viszont úgy véli, hogy most is mélyről kell majd indulniuk és csak a szezon során zárkózhatnak feljebb. Maga Ricciardo sem vár magától bajnoki címet 2017-ben.

"A fő célom természetesen az, hogy világbajnok legyek és mindent meg is fogok tenni ennek érdekében az idei szezonban, de nem várom, hogy ez most bekövetkezik" - jelentette ki a hazai futamára készülő ausztrál, akit a szakma a 2016-os év legjobb autóversenyzőjének választott.

ricciardo-2017_1



"Tavaly nem lettem világbajnok és mégis elég boldog voltam, mert megszereztem az első pole-pozíciómat, ismét tudtam futamot nyerni. Ha a legjobb formámat tudom hozni, akkor elégedett leszek és nagyon boldog lennék, ha ez világbajnoki címmel párosulna" - magyarázta a helyzetet Ricciardo.

Sokak szerint kérdéses lehet a kapcsolata Verstappennel, ha az autó elég gyorsnak bizonyul a vb-címhez, de Ricciardo ismét elmondta, hogy egyelőre semmi gondjuk nincs egymással. "Mindketten nyerni akarunk és le akarjuk győzni a másikat, de ugyanakkor van egy csapatunk is, amely próbál gyors autókat építeni és tőlünk, a mi visszajelzéseinktől is függ, hogy hogyan halad a fejlesztés. A kettő jobb, mitn az egy, világos számunkra, hogy magunkat is segítjük, ha segítünk a másiknak, mert így fejlődhet jobban az autó, amellyel jobb győzelmi esélyeink lehetnek."

Ricciardo egyébként egyelőre csak bízik abban, hogy Ausztráliában ott lehetnek a mezőny elején, szerinte a Mercedes és a Ferrari is nagyon gyors lesz majd.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: