DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Mélyről kezdi az idei szezont a Red Bull?

Max Verstappen szerint az energiaitalos F1-es istálló nem küzdhet a győzelemért az idény elején, később viszont sokat fejlődhetnek - nem ők lesznek a Mercedes fő kihívói?

A barcelonai tesztek során nem nagyon villogott a Red Bull, pedig sokan éppen az energiaitalosokat tartják a Mercedes fő kihívójának - pontosabban tartották eddig, most már a legtöbben inkább a Ferrarit emlegetik. Az RB13 tempója és megbízhatósága is hagyott kívánnivalót maga után, kérdés persze, hogy valójában mit mutattak meg az erejükből és mennyi tartalék maradt bennük.

"Nem mondhatnám, hogy a melbourne-i autónk nagyon más lenne, mint a barcelonai volt. De jobban néz ki és remélhetőleg gyorsab is lesz majd" - mondta Max Verstappen a De Telegraaf érdeklődésére, miután Adrian Newey komoly csomagról tett említést az első futamra. Igaz, azt a holland sem gondolja, hogy Ausztráliában ők lennének az esélyesek.

verstappen-2017-barcelona



"Én személy szerint nem gondolom, hogy jelen pillanatban a győzelemért harcolhatunk, de sokat tudunk majd fejlődni szezon közben és ezt már meg is kezdtük" - mondta a 19 éves Red Bull-pilóta. A Bikák tavaly is mélyről indultak ahhoz képest, ahova végül az idény során eljutottak, a csapatnál most is hasonlóban reménykednek.

Verstappen szerint egyébként ahogy mindig, úgy most is rejtegeti valós erejét a Mercedes, az viszont látszik, hogy a Ferrari javult - abban nem biztos, hogy a bajnoki címért is küzdhetnek az olaszok, de úgy látja, hogy a futamgyőzelmekért mindenképpen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: