DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Már leírható a McLaren az idei évre?

David Coulthard szerint kevés esély van arra, hogy a McLaren F1-es csapata idén felveszi majd a versenyt a többiekkel – a skót szerint jócskán le fognak maradni a mezőnytől.

A McLarennél mutatkozó komoly problémák arra ösztönözhetik a feleket, hogy újragondolják a közös együttműködést a jövőben – David Coulthard úgy gondolja, amennyiben tovább folytatódik a csapat vesszőfutása az idei évben, ez hamar bekövetkezhet. 

A volt F1-es versenyző szerint szinte csoda lenne, ha a McLaren a télen mutatott teljesítménye után képes lenne megbízhatónak mutatkozni és erős teljesítményt produkálni az idei éven. „Túl nagyok a problémák a Honda motorral” – mondta a skót. „Megbízhatósági gondjaik vannak, valamint hiányzik a lóerő – nem járnak kéz a kézben a fejlődéssel. Fejlődni fognak, de bűvészi mutatvány lenne, ha képesek lennének visszatérni és versenyképesek lennének idén.”

McLaren



A 13-szoros futamgyőztes elmondta, a McLaren maradása nem kérdés a jövőben, azonban lehet, hogy új partner után kell nézniük. „A McLaren itt fog maradni, de az kérdés, hogy a Hondával ugyanígy lesz-e. Kötöttek egy megállapodást, ami pénzbe került, a globális színpadon vannak, de nem hibázhatnak. Jelenleg pedig ez az, amit csinálnak.”

„Remélem, hogy a Ferrari erős téli teljesítményét átviszi a szezonra is a nagydíjak során” – folytatta Coulthard, aki szerint az olaszok mellett a Mercedes és a Red Bull tartozik majd a top csapatok közé. „Nehéz elképzelni, hogy a Williams vagy más csapatok hogyan jelenthetnek majd kihívást rájuk nézve. Aki pedig alul fog teljesíteni, az a McLaren.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: