DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Pirelli szerint is kiváló a Ferrari

Az F1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli első embere, Mario Isola is úgy látja, a Ferrari kiválóan felkészült a szezonra és visszatérhet a sikerek útjára.

A Paul Hembery-t tavaly a Pirelli F1-es projektjének első embereként felváltó Mario Isola igencsak dicsérő hangot ütött meg a Ferrarival kapcsolatban. A szakember úgy látja, az olasz csapat alkalmazkodott egyelőre a legjobban az új szabályokhoz, különösen a szélesebb abroncsokhoz.

„Nem tudom, mit hoz a jövő, de teljesen világos, hogy a Ferrari kiváló formában van. Mindent nem láthatunk a tesztek során, de úgy érzem, nagyon erősek. Személy szerint egy bonyolultabb küzdelmet szeretnék látni a világbajnoki cím elhódításáért, nem csak a Ferrari, de a Red Bull és akár váratlanul még a Williams is szóljon bele” – nyilatkozta Isola.

Nagyobb leszorítóerő, kevesebb előzés?


„Lenyűgöző az új autók teljesítménye. Tavaly a kocsik a 4G környékén jártak, most a méréseink 6G körül mutatták az értékeket. Kimondhatjuk, hogy ezek az új gépek már szinte a harci repülőkhöz hasonlítanak” – írta le a változásokat a Pirelli szakembere.

„Biztosak lehetünk abban, hogy a pilóták a verseny végére már fáradtak lesznek, ami hibákhoz vezethet és lehetőséget adhat a riválisoknak, hogy támadjanak. Nehezebb lesz az előzés is. A nagyobb leszorítóerő miatt nehezebb lesz szorosan követni az ellenfeleket, ahogy erről a tesztek alatt is beszámoltak a versenyzők. Tartósabbak a gumijaink, kevesebb kerékcserére számíthatunk, viszont az előzési manőverek valósabb érzetet fognak kelteni” – fejezte be elemzését Isola.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: