DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Bottasszal nincs titkolózás

Lewis Hamilton nem első alkalommal beszél dicsérő hangon új csapattársáról, Valtteri Bottasról. A munkához való hozzáállását és eddigi jó viszonyukat emelte ki elsősorban.

Hamilton kedveli Bottasban a nyíltságát, valamint, hogy megoszthatják egymással gondolataikat és információikat az idei Mercedes W08-as fejlesztése érdekében, ezzel is segítve, hogy idén is istállójuk nyerje meg a világbajnoki címet. Kicsit oda is szúrt ezzel korábbi márkatársának, Nico Rosbergnek, akivel ez egyáltalán nem így volt.

A háromszoros brit világbajnok úgymond tárt karokkal várta Valtteri Bottast, amint kiderült, hogy ő lesz a világbajnoki címvédő, a 2016-os évad végén váratlanul visszavonuló Nico Rosberg utódja a Mercedesnél. A finn pilóta nagy lelkesedéssel tanul és les el dolgokat nagyobb nevű csapattársától, hogy minél gyorsabban felvegye a ritmust és megismerje a csapatot és az autót is. Folyamatosan egyre jobb teljesítményt nyújt.

Bár Hamilton nem böngészte át tüzetesen Bottas adatait, örömmel látja, hogy a finn milyen jól dolgozik együtt a mérnökeivel. Kiváló visszajelzéseket ad az autóról, sokat segítve ezzel csapatának a kocsi fejlesztésével kapcsolatban.

Az örök kérdés: vajon ha a vb-címért küzdenek majd, akkor is megmarad a jó viszony?


„Eddig remekül megy együtt. Úgy néz ki, Valtteri nagyon gyorsan beilleszkedett a csapatba. Nagyszerűek a visszajelzései, nagyon jól dolgozik együtt a mérnökeivel. Az autóval kapcsolatos információk terén nagyon készséges, így az istálló mérnökei folyamatosan tudnak fejleszteni” – emelte ki Hamilton.

Amikor a háromszoros brit világbajnokot a Rosberg és Bottas közti különbségről faggatták, nem rejtette véka alá véleményét. „Teljes kapacitással dolgozhatunk és fejleszthetünk. Semmilyen információt nem kell visszatartanunk, ez csodálatos” – szúrt oda kicsit Rosbergnek Hamilton. Korábban ugyanis a német és a brit közötti világbajnoki harc során ez egyáltalán nem így történt, az adatokat nem osztották meg egymás között. Hamilton azt is megígérte, hogy amint visszavonul a Formula-1-ből, felfedi, mi történt pontosan a Mercedesnél a kulisszák mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: