DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Tényleg nehezebb az autók vezetése?

Sokan úgy érzik, hogy igen, mivel a gyorsulásnak köszönhetően az erőhatások mértéke is növekedett a tavalyi évhez képest. Viszont van egy versenyző, aki erről másképp vélekedik.

A télen azt láttuk, hogy a versenyzők folyamatosan edzenek, és gőzerővel készülnek a 2017-es szezonra. Ez nem is csoda, hiszen az idei évi változások miatt jóval gyorsabbak lettek az autók a kanyarokban, ezáltal a pilótákat is nagyobb erőhatások érik vezetés közben.

Több versenyző is elmondta, érzi a különbséget a tavalyi és a mostani versenygépek vezetése közben. Legutóbb a Sauber pilótája, Pascal Wehrlein árulta el, hogy jóval nehezebb lett a dolga az autójában. Egy pilóta viszont nem érez különbséget tavalyhoz képest.

 perez-teszt-2017



Sergio Perez következő állítása alátámasztja, hogy a mexikói elég jó kondiban van: „Szinte semmi különbséget nem észleltem a 2016-os és 2017-es autók között abból a szempontból, hogy fizikailag nehezebb lenne őket vezetni. Azt hiszem, ezt a rész egy kissé túlértékelik néhányan.”

„Checo egyike a fizikailag legjobban felkészült versenyzőknek a rajtrácson, és nem lesz problémája, ha a versenyeken egy kis súlyt önkénytelenül is ledob magáról” - árult el Perez fizikumáról részleteket személyi edzője, Xavi Martos.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: