DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Wehrlein: Nem könnyű az autók vezetése

Pascal Wehrlein januárban elszenvedett balesete miatt nem tudott teljes mértékben részt venni a Spanyolországban tartott előszezoni teszteken. A német mégis késznek érzi magát az új szezonra.

A fiatal versenyzőről Toto Wolff korábban elárulta, miért nem mellette döntöttek a Mercedesnél Hamilton új csapattársának leigazolásakor. A német pilóta így a Sauberhez került, amivel 201 kört tudott megtenni a spanyolországi tesztek második négy napján.

„Készen állok Ausztráliára. Jó a kapcsolatom a csapattal, emellett pedig a vezetés, a rajtprocedúra, és a teljesítmény tekintetében is felkészültem” - kezdte Wehrlein elégedetten nyilatkozatát.

 wehrlein-teszt-2017



A német így folytatta: „Természetesen minden egyes autóban eltöltött nap - különösen a szezon elején - segíteni fog a teljesítményem javításában. Elégedett vagyok a Sauberrel, és azzal, hogy mennyi önbizalmam van a gyors kanyarokban. Ez jó dolog.”

A Sauber pilótája szerint a többieknek is tetszeni fog az idei versenyzés: „Úgy gondolom, hogy mindenki jól érzi magát az újítások miatt, különösen akkor, ha négy hónap után kerül vissza az ember az autóba.”

 

„Az elmúlt évben is voltak olyan pályák, ahol nagyon megterhelőnek bizonyult az autók vezetése, például Szingapúrban. De ez a normális, azt hiszem, vannak könnyebb dolgok a világon, mint egy F1-es autó vezetése” - zárta mondandóját Wehrlein. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: