DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Negatív meglepetést okozhat a Red Bull

Gondok vannak az új Renault-motorral, de az RB13-as az abroncsokat sem kezelte jól - tetézi a problémát, hogy mindez váratlanul érte a csapatot és nem igazán értik, hogy miért állt elő ez a helyzet.

Nem kápráztatta el a nagyközönséget a két barcelonai teszthét során a Red Bull, bár a legtöbben az energiaitalosoktól várták, hogy majd a Mercedes fő kihívói lesznek, egyelőre erre nem adtak sok jelet. Alapvetően főleg technikai problémákkal küzdöttek, azon belül is a Renault új erőforrásával voltak gondok, amelyek miatt vissza kellett tekerni a motorokat és nem használhatták maximális teljesítményen.

"Különböző problémáink adódtak az MGU-K rendszerrel" - mondta a Speedweeknek Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. "Arról volt szó, hogy ezek a problémák megoldódnak a második teszthétre, de végül mégsem így történt." Ezen felül sem volt minden rendben az RB13-assal, Horner szerint nem lehet mindent a motorra fogni.

redbull-verstappen-2017



"Néha nem tudtuk a megfelelő tartományba melegíteni az abroncsokat és nem igazán értjük, hogy ez miért is volt így." Igaz, sokak szerint csak altat a csapat és nem mutatta meg valós erejét - Sebastian Vettel viccesen annyit mondott erre, hogy volt csapata talán a 2016-os autóját húzta elő az idei gumikkal.

"Hogy lehet-e számítani tőlünk meglepetésre Melbourne-ben? Lehet, bár előfordulhat, hogy nem olyan meglepetést okozunk, mint amit sokan várnak..." - tette hozzá Horner.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: