DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Csapatfőnöke elmondta az igazságot Sainz mercedeses lehetőségéről

Miután Nico Rosberg bejelentette visszavonulását, hírek szerint a spanyol F1-es pilóta is ott volt a lehetséges utódok listáján a Mercedesnél - Franz Tost elmondta, ő hogyan látta az eseményeket.

Carlos Sainz tavaly nehezen emésztette meg, hogy a Red Bull nem őt, hanem Max Verstappent választotta Danyiil Kvjat helyére, de felszívta magát, és remek szezont futott, egyedül hátán hordozva a Toro Rossót. Elsők között hosszabbított szerződést csapatával 2017-re, teljesítményére azonban a Renault is felfigyelt, és meg is szerették volna szerezni a spanyol szolgálatait. Csakhogy a Red Bull közbelépett, mondván, nem azért költenek annyit Sainz képzésére évek óta, hogy csak úgy szabadon engedjék egy rivális istállóhoz.



Nico Rosberg decemberi távozásával értékes hely üresedett meg a Mercedesnél, melyre állítólag a mezőny fele bejelentkezett, de a csapatnak is volt néhány jelöltje a világbajnok pótlására. Sajtóhírek szerint állítólag Sainz is ott volt a brackley-iek listáján, a Forma-1 hivatalos weboldalának adott interjúban azonban a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost gyorsan tisztázta a helyzetet. „Haha, egy cseppet sem aggódtam emiatt, mert szerződésben volt a Red Bull-lal” – mondta az osztrák.

„Elég jónak tartom-e ahhoz, hogy túléljen Hamilton mellett? Igen, Carlos nagyon tehetséges pilóta, aki számtalan alkalommal gyorsabbnak bizonyult, mint Max (Verstappen). Komoly veleszületett tempóval rendelkezik, és ha képesek leszünk megfelelő autót biztosítani számára, ragyogni fog majd.” Tost szerint csapatának minden esélye megvan arra, hogy erős szezont zárjon, és reméli, hogy pilótáinak is lehetőségük lesz arra, hogy képességeiknek megfelelően teljesítsenek. „Azt akarom, hogy jók legyenek, de rajtunk áll, hogy ez megtörténjen, hiszen Carlosban és Danyiilban is nagy potenciál rejlik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: