DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Elég lesz az idei Force India a negyedik helyhez?

Bob Fernley szerint négy F1-es csapat fog harcolni a negyedik helyért, de nagyon kemény küzdelemre számít - mindenesetre úgy véli, hogy az ő autójuk megfelelő a céljaik eléréséhez.

Mióta megérkezett a Formula-1-be a Force India, a folyamatos fejlődés jellemzi a csapatot és 2016-ban érte el eddigi legjobb eredményét az istálló, amikor negyedik helyen zárt a konstruktőri pontversenyben. Az idei évben sem adná alább a gárda és a barcelonai teszthét során nem is működött rosszul az új autó, Sergio Perez legalábbis elégedetten beszélt róla. 

"Szerintem a VJM-10-essel elérhetjük azt a teljesítményt, hogy a három topcsapat mögötti mezőnyt magunk mögött tartsuk és reméljük, hogy a nagyok közül valaki hibázik" - értékelt Bob Fernley csapatfőnök a GPUpdate-nek. Fernley szerint nagyon nehéz versenyezni azokkal a forrásokkal és háttérrel, amivel a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull bír.

perez-forceindia-2017-teszt



"Amíg nem látjuk az erőviszonyokat a pályán, addig teljes bizonyossággal nem tudhatjuk, de az a realitás, hogy a nagycsapatok a háttér miatt előnyben lesznek majd. Szerintem a McLaren, a Williams, a Toro Rosso és természetesen a Force India lesz az, amely a negyedik helyért fog majd harcolni az idei szezon során" - beszélt az erőviszonyokról.

"A Williams hajtáslánca olyan, mint a miénk, szóval velük aerodinamikai, tervezői harc lesz. A Honda kíméletlenül próbál fejlődni, szóval biztosan veszélyesek lesznek, főleg a McLarennel és most már a Toro Rosso is ugyanazt a hajtásláncot használja majd, mint a Red Bull. Ők valószínűleg szorosabban fognak együtt dolgozni" - fejtegette a helyzetet Fernley.

A szakember szerint egyébként Sergio Perez egy igazán könyörtelen versenyző, aki bármivel oda tud érni a mezőny elejére, ráadásul jól illik is a Force Indiába - a másodéves Esteban Ocontól azonban nem várnak ilyesmit, inkább azt, hogy támogassa a mexikóit és maximális erőbedobásra késztesse.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: