DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bottas: Szél nélkül könnyebb a helyzet...

A Mercedes finn F1-es pilótája az élen zárta a barcelonai teszt szerdai napját és problémamentesen letudta a soros programot - érthetően elégedetten nyilatkozott a helyzetről.

Eredményes napot zárt Valtteri Bottas, aki szerdán a legjobb időt produkálta a barcelonai teszten - az ultralágy abroncsokon 1:19,7-tel állított fel megdöntendő rekordot a többiek számára. A finn pilóta érthetően elégedetten nyilatkozott, miután kiszállt az autóból, hiszen nem hátráltatta technikai probléma és mindent el tudott végezni, amit csapata kért tőle.

"Szerintem ez most egy újabb jó nap volt. Nagyon sok kilométert tettünk az autóba és megcsináltuk az egész programot, amit elterveztünk: különböző keverékekről gyűjtöttünk információkat, futottunk rövid és hosszú etapokat is" - mondta Bottas a nap végén, majd rátért a program részleteire.

bottas-mercedes



"Eleinte az aerodinamikán dolgoztunk, amikor még hideg volt az időjárás reggel, ezt követően pedig váltottunk a különböző beállítások tesztelésére. Ez ismét egy abszolút zökkenőmentes nap volt és szerintem mindenki nagyszerű munkát végzett. Az autó jól működik és egyre jobb érzés vezetni" - magyarázta.

Arról is beszélt, hogy szél nélkül egyszerűbb volt a helyzet - mint ismert, korábban egy széllökés miatt hibázott. "Most egyértelműen könnyebb dolgom volt a korábbi szeles körülmények nélkül és lehetőségem volt még jobban megismerni az autót. Egy tesztnap maradt hátra a héten, esős körülmények következnek, szóval várom, hogy még több kört tehessek meg holnap" - tekintett előre a finn versenyző.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: