DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: A Mercedes nem engem akart

A kétszeres világbajnok újra tisztázta, mennyi valóságalapja volt a téli pletykáknak. Csak pár percig tartott beszélgetése Toto Wolff-fal, szerinte a Mercedes kifejezetten Bottas-típusú pilótát keresett.

Széles körben támogatott elképzelés volt, hogy a Mercedes ülésének – miután aktuális világbajnoka, Nico Rosberg úgy döntött, befejezi F1-es karrierjét – egyik nagy esélyese Fernando Alonso, aki tapasztalatával és továbbra sem megkopott gyorsaságával segítheti világbajnoki címért küzdeni az istállót. A spanyol a McLaren autóbemutatóján tisztázta, valóban kapcsolatba lépett a Mercedesszel a tél folyamán, de csupán azért, hogy közölje velük, szerződés köti 2017-ben jelenlegi csapatához. Most hozzátette: a csapat nem olyan típusú versenyzőt keresett, mint ő.



„Azt hiszem, Rosberg meglepte a Mercedest, ezért lefolytattak egy sor hívást mindenkivel. Azt állították, ’az összes versenyző felhívott minket’, ami végül is igaz. Vagy a versenyzők keresték őket, vagy ők a versenyzőket, de szerintem a rajtrács minden egyes tagjával beszéltek, hogy információt gyűjtsenek és megismerjenek minden helyzetet. Én sem különböztem, Toto Wolff tájékoztató, nyugodt hangnemben hívott, de közöltem vele, hogy szerződésem van a McLarennel, ahol boldog vagyok, és nem tervezek semmi őrültséget” – vázolta fel a történéseket a Cadena Cope rádiónak.

„Azt hiszem, volt a fejükben egy elképzelés a versenyző profiljáról, egy Bottas- vagy Wehrlein-típusú pilóta képe, aki illett a Mercedes programjába, és nem állított volna túl sok akadályt Hamilton útjába. Két-három perces beszélgetés volt, semmi több az információ átadásánál” – mondta Alonso. Wolff egy korábbi nyilatkozatban úgy fogalmazott, „számunkra túlságosan is izgalmas lett volna” a spanyolt és Hamiltont egymás mellé helyezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: