DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Ezerszer jobban néz ki a Mercedes, mint a többi autó

A háromszoros F1-es világbajnok szerint normális, hogy ők az elsők a tesztek során, hiszen ők a világbajnokok, őket akarják megverni a többiek és amúgy is övék messze a legszebb autó.

Remekül kezdte a barcelonai tesztet Lewis Hamilton és a Mercedes, hiszen a háromszoros világbajnok hétfőn délután ült be először a W08-asba és rögtön élen is zárta az első napot - majd kedden is itt folytatta, délelőtt övé volt a legjobb idő, mielőtt átadta volna a stafétát Valtteri Bottasnak. A brit beszélt az előző évekhez képest meglévő változásokról, de szerinte összességben az a normális, hogy ők vannak elöl.

"Először is, a szurkolók mindig a nagyokra kíváncsiak a szezon elején, másodszor mi vagyunk a világbajnokok, harmadrészt pedig a mi autónk ezerszer jobban néz ki, mint bármelyik másik. Szóval ezt vártam" - nyilatkozta lazán Hamilton. "Még mindig jó csapat vagyunk, továbbra is mi állunk mindenki más célkeresztjében, mivel mi vagyunk a bajnokok."

hamilton-teszt-mercedes



Azt persze nem tagadja, hogy tennivaló még akad, de összességében elégedett eddig a csapattal, az autóval és a teszttel is - igaz, kívülről nézve valóban nincs is oka semmilyen panaszra. "Sok munka áll még előttünk, ahogy persze minden más csapat előtt is, úgyhogy csak próbálunk a feladatunkra koncentrálni és a lehető legjobban elvégezni azt."

Ahogy hétfőn és kedden, úgy szerdán és csütörtökön is fél-fél napokat ülhetnek az autóban a Mercedes pilótái, mivel az istálló a többiektől eltérő módon mindkét versenyzőjét használja minden nap - azonban az eddigiek alapján így is le tud nyomni egy-egy versenytávot Hamilton, valamint Bottas is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: