DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottast lenyűgözte az új Mercedes

Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője úgy gondolja, az első közös, pályán töltött munkanapjukon remekül együtt tudtak dolgozni új csapattársával, Lewis Hamiltonnal.

Bottas az első barcelonai tesztnapot követően úgy érzi, ahogyan arra számítani lehetett, az autók vezethetőségében valóban nagy változás következett be a tavalyi évhez képest – elmondta, sosem tapasztalt ehhez hasonlót. „Teljesen más, mint egy 2016-os autó, érezni a nagyobb terhelést, és hogy nagyobb a leszorítóerő” – mondta Bottas. „Azt is észrevenni, hogy mennyivel gyorsabbak vagyunk a kanyarokban. De komolyan készültem a szezonra, szóval nincsenek problémáim. Másrészről viszont ez még mindig egy versenygép négy kerékkel, motorral és egy kormánnyal.”

 Bottas



Bottas a 6. legjobb időeredményt érte el, míg csapattársa, Hamilton az élen végzett az első tesztnapon. „ Az időeredményekre nem adok, nem számítanak semmit. Most minden a megbízhatóságról szól. Inkább itt legyenek gondjaink, mint Melbourne-ben! De eddig nagyon jól működött az autó, a csapat csodálatos munkát végzett. Ráadásul nemcsak az ezüstnyíl néz ki fantasztikusan, hanem az összes versenygép. Csodálatos autók, ez pedig fontos a Formula-1 számára.”

A finn versenyző elmondta, már az első tesztnapon is megosztották az adatokat egymás között Lewis Hamiltonnal – utalva csapattársa korábbi kijelentésére, amelyben a brit nehezményezte az adatok cseréjét. A kérdésre, hogyan ment a közös munka, Bottas így válaszolt: „Nagyon jól, nincs semmi problémám vele. Minden adatot megosztunk egymással – célunk, hogy a csapatot előrébb vigyük, ehhez pedig hozzátartozik, hogy mindent átadunk a másiknak, amit tapasztalunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: