DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A motor felépítéséből profitálhat a Honda

A McLarentől és a Hondától már megszokhattuk az optimista stílust. A japán gyártó főnöke elmondta, hogy céljuk idén minél közelebb kerülni a Mercedeshez, legalábbis az erőforrás szempontjából.

Február 24-én az új McLaren-Hondáról is lehullt a lepel. A várakozásoknak megfelelően a wokingiak az autójukat narancssárgába öltöztették. A bemutató után készítettek interjút Yusuke Hasegawával, aki az idei évi elvárásaikra is kitért.

A japán szakembert arról kérdezték, hogy elérte-e a Honda a tavalyi Mercedes motorjának a szintjét: „Azt gondolom, hogy jelenleg még nem. Nem tudom, mekkora előnyük lehet most nekik. Természetesen az a célunk, hogy elérjük a maximális szintet az erőforrás terén, ahol jelenleg a Mercedes jár. De nem tudhatjuk, mekkora erő van a motorjukban.”

„Úgy érzem, nem vagyunk messze tőlük (ahol 2016-ban voltak), de azt gondolom, hogy elérhetjük ezt a szezon elején” – folytatta Hasegawa.

 McLaren-2017-bemutato



A Honda vezére még nem bocsátkozna jóslatokba az erőviszonyokkal kapcsolatban: ”Hallottam, hogy a Mercedes is nagyszerű munkát végzett, ami nem túl szerencsés a szemszögünkből. Remélem, hogy tudjuk csökkenteni a különbséget, de nem tudunk pontos számokat, amíg nem teszteltünk. Az biztos, hogy fejlődtünk.”

Hasegawa szerint az erőforrás kialakítás tökéletes: „Mindannyian úgy érezzük, hogy a motor felépítése rendben van, és képes próbára tenni a legjobbat. Hogy hol járunk teljesítményben, ismét nehéz megmondani. De ha úgy csökkentjük a különbséget, mint az elmúlt két évben, az nagy lépés lenne előre.”

A japán vezér elmondta, mit tart nagy előnynek a Hondánál: „A zsetonrendszert eltörölték, ami megengedi, hogy sokat fejlesszünk a motorunkon évközben, tehát biztos vagyok benne, hogy nem ott fogunk végezni, ahol a következő héten Barcelonában a tesztek alatt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: