DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Renault már most visszasírja egykori csapatfőnökét

Január elején, hosszas személyes ellentétek után, mégis furcsa körülmények között távozott a Renault-tól a gárdát tavaly csapatfőnökként irányító Frederic Vasseur: a franciák ügyvezetője most viszont tisztázni szeretné a helyzetet.

Ami a 2017-es szezon előkészületeit illeti, öröm és boldogság uralja a légkört a Renault-nál: előrelépések történnek karosszéria- és motortéren, egyre több szakember csatlakozik hozzájuk, ám alig több, mint egy hónappal ezelőtt személyi változások történtek a gárda menedzsmentjében. Már korábban sem lehetett tudni, hogy igazából ki irányítja az alakulatot, az ügyvezető igazgató Cyril Abiteboul, vagy Frederic Vasseur csapatfőnök, az érdekellentétetek pedig ahhoz vezettek, hogy utóbbi elhagyta Enstone-t.



Abiteboul a Motorsport.com-nak adott nyilatkozatában szerette volna tisztázni a helyzetet: „Egyértelműen személyes, és egyéni csalódást jelent” – mondta a francia kollégája távozásáról. „Részben azért, mert amikor a Renault-nál eldöntöttük, hogy új menedzsment irányítsa a csapatot, Fred nagyon fontos részét képezte az egyenletnek. Nagyon sajnálom, hogy végül nem működött, és mint olyan, az volt a megfelelő lépés, hogy elválnak útjaink. De még így is szilárd lábakon állunk, erősek vagyunk, rengeteg tapasztalattal a hátunk mögött. Viry-ben átalakult a menedzsment struktúrája, Enstone-ban is erősebb a vezetés, egyre többen csatlakoznak hozzánk, és a jövőben is folytatni fogjuk a toborzást.”

„Ami azt illeti, egy kicsit mégis csalódott vagyok, sőt, magányosnak érzem magam. Hiszen jó érzés volt, hogy valakivel meg lehet osztani a fájdalmat és a nehézségeket. Viszont nem vagyok egyedül. Jerome (Stoll, a Renault Sport Racing elnöke – a szerk.) továbbra is nagy szerepet kap a csapat életében elnökként, én pedig úgy érzem, nagyon erős csapatunk van. Nem vagyunk hülyék, láttam néhány negatív kommentet azt illetően, hogy milyen bonyolult a csapat struktúrája kívülről nézve – de másokhoz viszonyítva mégsem nevezném annyira összetettnek. A döntést mégis azért hoztuk, hogy egy kicsit egyszerűbbé váljanak a dolgok, aztán meglátjuk, mi fog kisülni belőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: