DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Webber: Ricciardo előnyben lesz Verstappennel szemben

A versenyzéstől visszavonult ausztrál ex-F1-es szerint honfitársa a rutinjának köszönhetően felü fogja múlni idén holland csapattársát. Webber azt is elárulta, lesz-e esélye a Red Bullnak a Mercedes ellen.

Már tavaly is az egyik legérdekesebb csapaton belüli párharc zajlott a Red Bullnál, miután Max Verstappen került Danyiil Kvjat helyére, s rögtön futamgyőzelemmel nyitott Barcelonában, összességében azonban mégis Daniel Ricciardo szerezte a több pontot kettejük közül, s közvetlenül a Mercedesek mögött végzett a tabellán. Mark Webber szerint idén is hasonló lehet a felállás az energiaitalosoknál:

„Szoros lesz, ahogy a tavalyi szezon vége is az volt” – nyilatkozta Webber a Motorsport.com hasábjain. „Úgy vélem, Daniel még mindig higgadtabb. Természetesen ez a tapasztalat a hasznára lesz, különösen a bajnokság első szakaszában. Ha már több szabályváltoztatást is megéltél, mint ő, s különböző típusú autókat vezethettél, az előnyt jelent. Jó kis csatát fognak vívni egymással, de a tapasztalat Daniel javára billentheti a mérleg nyelvét. Emellett még a tűz is jócskán ég benne, s remekül rakja össze a hétvégéket. Max még mindig tanul, ugyanakkor hihetetlenül tehetséges.”

ricciardo-verstappen-sepang-2016-dppi



A Red Bull házon belüli csatája akkor lehet különösen izgalmas, ha a várakozásoknak megfelelően valóban harcba tudnak szállni a világbajnoki elsőségért is. Az ausztrál pilóta, aki maga is évekig a Red Bull színeiben indult a Formula-1-ben, s aki a bathursti 12 órás helyszínén nyilatkozott, arról is elmondta a véleményét, hogy egykori csapata utolérheti-e az elmúlt három évad során domináló Mercedeseket:

„Úgy vélem, a Red Bullnak meglehetősen nyugodt tele van, és nagyon erősek lesznek. Minden attól függ, ki hogyan alkalmazkodik az új szabályokhoz. Adrian Newey hagyományosan jó ebben” – mutatott rá Webber. „A Mercedesnek megvolt az a luxusa, hogy mivel elég hamar megnyerték a konstruktőri értékelést, mindenkinél hamarabb csoportosíthatták át az erőforrásaikat a következő évi projektre. Ráadásul nagyon jó a motorjuk: tudjuk, hogy ez a fő erősségük. Működési szempontból a Red Bull volt a legjobb csapat tavaly, és megbízhatóság terén is, hiszen a Mercedesnek volt néhány műszaki gondja” – fogalmazott az ex-pilóta, aki tehát csatlakozott azok táborához, akik szerint a Red Bull esélyes lehet a vb-címre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: