DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezen a pályán fog kiderülni az új autók igazi tempója

Legutóbb ketten is a barcelonai hármas kanyart nevezték meg azt illetően, hogy hol derülhet fény a 2017-es F1-es autók képességeire, a Pirelli motorsport-igazgatója azonban másképp vélekedik.

Stoffel Vandoorne, a McLaren pilótája, valamint Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is alig várja, hogy az új F1-es gépek milyen teljesítményre lesznek képesek, de a barcelonai hármas kanyart emelték ki mindketten, amikor arról volt szó, hogy hol mutatkozik meg majd az autók valódi tempója az eddig tapasztaltakhoz képest.

A katalán helyszínen két F1-es tesztet is rendeznek majd február végén és március elején, Paul Hembery pedig nemrég úgy nyilatkozott, ne várjuk, hogy fény derüljön a 2017-es autók képességeire, most pedig elmondta, hogy melyik aszfaltcsík lehet leginkább mérvadó ebből a szempontból.



„Nagyon izgatott vagyok a változás miatt, mert teljesen új dolog következik, a pilótáknak pedig sokkal nehezebb dolga lesz majd – de ezt akarták” – idézte a Pirelli motorsport-igazgatóját a Crash.net.

„Extra nehézségi erőket fognak érezni a kanyarokban, néhol 25 km/h-val gyorsabban fognak haladni, Silverstone-ban pedig hat-hét kanyaron keresztül is padlógázon. Ez igazi teszt lesz majd a pilóták számára. Silverstone nagyon gyors, a kanyarok hatalmasak, a pilóták pedig izgatottan várják a kihívást” – tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: