DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kiderült, mely F1-es csapatok jönnek idén a Nagy Futamra

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően ismét május 1-jén kerül sor Budapest utcáin a Nagy Futam elnevezésű rendezvényre, amelyen ezúttal két Formula-1-es istálló is tiszteletét teszi majd.

2012 óta, azaz immár fél évtizede hagyomány, hogy május 1-jén autósportos rendezvényt tartanak Budapest belvárosában. Az első alkalommal Jenson Button parádézott a McLaren-Mercedesszel, azóta pedig többek között David Coulthard, Danyiil Kvjat és Kimi Raikkönen is tiszteletét tette a tavaszi eseményen.

Miután egy éve a Nagy Futam egybeesett az Orosz Nagydíj időpontjával, aktív F1-es pilóta nem vett részt a tavalyi eseményen – helyette például hőskori Formula-1-es gépeket is láthattunk –, s bár idén is közvetlenül előtte rendezik Szocsiban a versenyt, május 1-je ezúttal hétfőre esik, így két csapat is jelen lesz a parádén. Gyulay Zsolt, az eseményt szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az M1 Ma Este című műsorában azt is elárulta, melyik két istállóról van szó:

redbull-nagyfutam-2014



„Nagyon örülünk, mert az idei Nagy Futamra, amelyet újfent május 1-jén rendezünk, két Formula-1-es csapat is elfogadta a meghívásunkat, úgyhogy a Red Bull és a Mercedes is jönni fog. Nagyon jó belvárosi rendezvényünk lesz remélhetőleg.”

Ezek alapján tehát elképzelhető, hogy akár a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton vagy épp a szupertehetség Max Verstappen érkezik Budapestre tavasszal, de a Mercedes új szerzeménye, Valtteri Bottas vagy épp a Red Bullt erősítő Daniel Ricciardo révén is erős lenne a felhozatal – igaz, fontos megjegyezni, hogy egy nappal az Orosz Nagydíj után kerül sor a Nagy Futamra, így ezt is figyelembe kell venniük a résztvevő alakulatoknak. Az energiaitalosok visszatérő szereplőnek számítanak a fővárosi rendezvényen, míg a Mercedes először teszi tiszteletét nálunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: