DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Újabb változás: Elköltöztetik az F1 központját

Számos változtatás mellett új helyet is keresnek a Formula-1 irányítására a sport új tulajdonosai, mivel szerintük Ecclestone korábbi, londoni irodája már nem megfelelő erre a célra.

Bernie Ecclestone hétfőn megerősítette, hogy lemond pozíciójáról, így végleg átadja az irányítást az F1 új tulajdonosának, a Liberty Mediának és Chase Carey-nek, aki az ő szerepét veszi majd át a jövőben. A vállalat egy teljesen új irányt tervez létrehozni az F1-ben, szeretnének egy jobban követhető, szórakoztatóbb és sokkal inkább szurkolóbarát sportot kialakítani.

 Carey



A cég tervei között szerepel, hogy a központi irányítás helyszínén is változtatnak, Bernie Ecclestone jelenlegi irodáiban ugyanis ők már nem tudnának dolgozni. „Nem fogjuk tudni vinni az üzletet Bernie irodáiból, ugyanis azok túl kicsik” – mondta Carey, aki egyelőre nem tudja, hogy hova viszik a központot. „Még számomra sincs hely ott. Valami mást kell majd találnunk. Bernie egy egyszemélyes csapat. Ez nem lenne helyes a mai világban.”

„Legtöbbször itt vagyok London központjában egy lakásban, és a Formula-1 maradni is fog az Egyesült Királyságban” – folytatta Carey, így nem kell attól tartani, hogy esetlegesen Amerikába vinnék az F1 irányítását.

Amellett, hogy Ecclestone lemondott posztjáról, a hírek szerint tiszteletbeli elnökként továbbra is az F1 körül tevékenykedik majd, például még ezen a héten is dolgozott. „Rajtunk fog múlni, hogy mikor és hol lesz szükségünk a tanácsára” – reagált ezen hírekre Carey. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: