DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bullnál is dicsérik Ecclestone-t

A Milton Keynes-i istálló csapatfőnöke, Christian Horner szerint az F1 éléről távozó Bernie Ecclestone még sokat tehet a sportágért a jövőben.

Bernie Ecclestone hamisíthatatlanul rá jellemző módon már a Liberty Media hivatalos bejelentése előtt felfedte, hogy távozik a száguldó cirkusz éléről, és hogy utódja az amerikai Chase Carey lesz. A bajszáról könnyen azonosítható üzletember elmondta, hogy tiszteletbeli elnökként továbbra is számítanak Ecclestone tanácsaira, a brit azonban szarkasztikusan megjegyezte, hogy még maga sem tudja, mit is jelent ez a titulus pontosan.

A bejelentés fényében a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown úgy nyilatkozott, hogy nehéz lesz betölteni az Ecclestone távozásával keletkezett űrt, most pedig a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner méltatta a 86 éves korában, majdnem negyven évnyi regnálás után leköszönő „cirkuszigazgatót”.



„Bernie különleges egyén, amit ma Forma-1-nek nevezünk, az miatta van úgy, ahogy” – nyilatkozott a sportág látványosságát a technikai megoldások elé helyező brit a BBC-nek. „Ő építette fel az üzletet, hihetetlen egyezségeket kötött, legyen szó az Orosz Nagydíjról, a Szingapúri Nagydíjról, vagy éppen a történelmi versenyekről – nagyon sok minden rejlik még benne. Csak reménykedni tudunk, hogy az elkövetkező néhány évben az új tulajdonosok számítani fognak a tapasztalatára, és meg fogják találni az együttműködésükhöz szükséges összhangot.”

Amikor arról kérdezték Hornert, hogy a beharangozott komoly változások mellett ez mennyire lesz nehéz, így válaszolt: „Ez attól fog függeni, hogy mekkora lesz az akarás a két oldal részéről. Úgy látom, ez most megvan, és bízom benne, hogy így is lesz majd. Véleményem szerint a sport profitálhat a két fél együttműködéséből” – nyilatkozta Horner, szavai pedig azért is meglepőek, mert Chase Carey úgy vélekedett, a Liberty azért akart új menedzsmentet létrehozni a Forma-1 irányítására, mert a sportág nem érte el a benne rejlő potenciáljához mért növekedést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: