DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Hamilton akarta Bottas érkezését

A Mercedes motorsportfőnöke alátámasztotta azt a pletykát, mely szerint Lewis Hamilton támogatta Valtteri Bottas leigazolását: a brit „jó fiú”-nak tartja a finnt, akivel eddig is problémamentes kapcsolata volt.

Akik azután, hogy valószínűvé vált, Valtteri Bottast szerződteti a Mercedes, fejtegetni kezdték, miért jó választás a 27 éves pilóta, általában kitértek a finn temperamentumára: Bottas higgadt, intelligens versenyzőként ismert, melyből kifolyólag kisebb az esély arra, hogy elmérgesedik kapcsolata Lewis Hamiltonnal, akivel a Williams versenyzőjeként is jól kijött.

„Lewisszal karácsony előtt volt egy beszélgetésünk. Akkor azt mondta, Valtterit jó fiúnak tartja, ő az egyike azoknak a srácoknak, akikkel tényleg jól kijött a Formula-1-ben, és hogy úgy érzi, ő a megfelelő opció” – mondta a finn Formulacast podcastnek Toto Wolff, a Mercedes sportrészlegének vezetője. Ez a korábbi pletykákat támasztja alá, amelyek szerint Hamilton nem akarta csapattársaként Pascal Wehrleint, mivel a fiatal pilóta bizonyítási vágya lehetséges konfliktusokat hordozott, és bár nem volt szava a döntésben, véleménye mégis befolyásolta, hogy végül Bottast választották.



„Azt hiszem, jól működik” – tért ki arra Wolff, hogy két eltérő személyiség versenyez a Mercedesnél. „Nico és Lewis esetében is rendben volt, ők azonban cipeltek egy csomagot a múltból… a mostani teljesen új kapcsolat, semmiféle ellenségeskedés nincsen korábbról. Lesznek nehezebb pillanatok, de azt hiszem, a személyiségeik megfelelnek a csapatnak, a helyzetet pedig talán kicsit könnyebb lesz kezelni, mint a múltban. De lehet, hogy tévedek.

Bár szintén hallani lehetett arról a spekulációról, hogy Bottasra csak átmeneti megoldásként tekintenek, mielőtt 2018-ban megszereznek egy sztárpilótát, például Sebastian Vettelt – és ezt igazolja, hogy a finn szerződése csak egy évre szól –, Wolff megvédte a versenyző kiválasztását:

„Nem döntöttünk volna Valtteri mellett, ha nem gondoljuk azt, hogy elég jó ehhez a csapathoz. De tény, hogy a pilótapiac pillanatnyilag nagyon dinamikus, a következő évre sok lehetőség van nyitva, fiatal pilóták, Sebastian, Fernando, Valtteri. Ezt meg kell érteni, és Valtteri is ezt teszi. Ugyanakkor bízunk is benne, és abban, hogy hosszú ideig velünk marad” – hangsúlyozta Wolff, aki érdekellentét miatt lemondott Bottas menedzseléséről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: