DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Magnussen nem érti, miért kritizálják

A Haas friss szerzeményének, Kevin Magnussennek nemrég komoly kritikákat kellett kiállnia egykori munkaadója, a Renault felől, ő azonban értetlenül áll a bírálat előtt.

A Haas F1-es csapatánál nemrég bemutatkozó Kevin Magnussen a Renault-t hagyta ott az amerikaiak kedvéért, annak ellenére, hogy hosszabb távon az enstone-i csapatban van nagyobb potenciál a sikerekhez. A dán nemrég úgy fogalmazott, semmilyen garancia sincs arra, hogy a franciák visszatalálnak egykori, dicsőséges önmagukhoz, és talán ez a megjegyzés sarkallta arra a Renault ügyvezető igazgatóját, Cyril Abiteboult, hogy fegyelmezetlennek minősítse egykori pilótáját.



Magnussen új főnöke, a haasos Günther Steiner azonnal visszaszólt kollégájának, mondván, ne bántsa pilótát, most pedig a tavaly hét pontot szerző versenyző is megszólalt a kritikával kapcsolatban – persze a lehető legminimálisabb módon. „Egyáltalán nem kívánom kommentálni Cyril véleményét” – nyilatkozta Magnussen a Haas gyárában, akit a BT napilap is megszólaltatott.

„Nem hiszem, hogy jót tenne, ha bármit is mondanék erről, az viszont egyértelmű, hogy meglepődtem – sőt, csalódtam is” – mondta a dán, akiről első F1-es szezonja végén akkori főnöke, a McLarent irányító Ron Dennis is hasonlóan vélekedett, mint Abiteboul a Renault-nál. „Igen, tudom, de mit tehetek ellene?” – mondta Magnussen. A pilótától megkérdezték, hogy vajon mindkét csapata „bűnös”-e azt illetően, hogy másra mutogatnak saját hibájuk felismerése helyett, és így válaszolt: „Igen, valószínűleg valami ilyesmi lehet a háttérben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: