DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mi a baj a mai F1-es autókkal?

Kevin Magnussen, a Haas versenyzője árulta el, mi a gond a modern Formula-1 versenygépeivel. A dán reméli, hogy a szabályváltozások valamennyit segítenek a jelenlegi problémákon.

Az idén a gyári Renault-ot otthagyó Kevin Magnussen mondta el, miért nem olyan élvezetes a mai F1-es autók vezetése. Korábban több versenyző is beszélt róla, hogy nem tudják a futamokon kihozni a versenygépekből a maximumot.

A Haas pilótája szerint éppen ezért meg kell tanulni kezelni ezeket az autókat: „Úgy gondolom, hogy a mai F1-ben meg kell állapodni egy vezetési stílusnál. Nagyon sok múlik ezen, és azon, hogy megtalálja az ember az egyensúlyt a dolgok között, ugyanakkor ne adjon ki mindent magából.”

 magnussen-auto-problema-2016



Magnussen úgy gondolja, hogy a legnagyobb baj a következő: „Nem úgy vezetjük az autót, mintha mindent kihoznánk egy körből, hanem a megfelelő szinten kell autózni velük. Nem olyanok, mint a többi versenygép, amikből ténylegesen kifacsarunk mindent.”

A dán reméli, az új szabályok valamelyest változtatnak majd a dolgokon: „Szélesebb gumikkal és több leszorítóerővel javulni kellene ennek a helyzetnek. Ezek az autók rendkívül erősek. Mindig csúszkálunk velük, és általában sokat pörögnek ki a kerekek. Mostanában nem úgy éreztem, mintha a pályához ragasztottak volna. Nagyon könnyű átlépni azt a bizonyos határt.”

Magnussen egy másik sorozat gépeihez hasonlította az F1-eseket: „Egy kicsit olyan, mintha egy Formula Fordot vezetnénk, ami mindig csúszkál, nagyon könnyű vele a határra kerülni, ráadásul túlkormányzott, és a gumikat is nehéz megfelelő hőmérsékleten tartani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: