DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kvjat robbantani fog 2017-ben?

Az orosz F1-es pilóta tavalyi szezonja igazi hullámvasút volt, ám csapatfőnöke szerint idén fel fogja pörgetni teljesítményét, a 2016-ban megszerzett önbizalmának köszönhetően.

Jellemformáló éven van túl Danyiil Kvjat, aki gyengébb teljesítménye ellenére megtarthatta ülését a Toro Rossónál. A Red Bulltól szezon közben távozó orosz pilóta szezon végén fejlődni tudott, Szingapúrban Max Verstappennel is csatába bocsátkozott, és remek 9. helyet szerzett, nemrég pedig elmondta, hogy barátnője is segít a felkészülésben. Csapatfőnöke, Franz Tost szerint Kvjat 2017-ben ismét a csúcson lesz majd. „Száz százalékban meg vagyok győződve arról, hogy vissza fog térni, mert már a múltban is megmutatta, hogy képes rá” – idézte az osztrákot a Motorsport.com. „Ahogyan az a sportban lenni szokott, előfordulnak csúcs- és mélypontok. De ha egy pilóta, vagy egy sportoló újra fel tudja szívni magát, az megmutatja, hogy méltó a sikerekre. Épp emiatt meg vagyok győződve arról, hogy sikeres lesz, és nagyon erős szezont várok tőle 2017-ben.”

Tost szerint a tavalyi Szingapúri Nagydíjon, Verstappennel folytatott csatája hatalmas önbizalomfröccsöt jelentett Kvjat számára.

„Általánosságban véve pozitívan hatott, hogy meg tudta mutatni, képes felvenni a kesztyűt Max-szel, sőt, maga mögött is tudta hagyni őt. Önbizalma szempontjából rettentően fontos volt ez neki. Ezt nevezném a szezonja igazi fordulópontjának, ahol nem csak remekül versenyzett, hanem nagyszerű időmérőt teljesített. Éppen emiatt egyértelmű volt számomra, hogy folytatni fogja velünk.”

Tost elismeri, hogy a Red Bull döntését nagyon nehéz volt megemésztenie Kvjatnak. „Miután a Red Bullról Toro Rossóra váltott, megnehezedett a dolga. Önbizalom terén egy ilyen esemény soha nem tesz jót neked, ezért is lehetett pozitív számára, hogy maga mögött tudta tartani Verstappent. Noha a Red Bullnak versenyképesebb csomagja volt, beleértve az erőforrást és más elemeket is, még így is képes volt rá. Egy pilóta számára az a legfontosabb, hogy magabiztos legyen, és tiszta fejjel tudjon versenyezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: