DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A kérdés, melyet Sainz soha nem akart hallani

Az F1-es pilótáknak nagy százalékban sablonkérdésekre kell válaszolniuk a szezon során, ezért sokszor nem meglepő, hogy egy rajongó jobb ötletekkel áll elő, mint az újságírók.

Az F1 Racing minden hónapban kiválaszt egy személyt a száguldó cirkusz világából, akinek az olvasók tehetnek fel kérdéseket – ezúttal Carlos Sainzon volt a sor, akitől persze nem felejtették el megkérdezni, hogyan sikerült feldolgoznia, hogy nem őt, hanem Max Verstappent választott a Red Bull Danyiil Kvjat helyére. A spanyol erről már számtalanszor értekezett az elmúlt hetekben, az viszont érdekesebb, hogy ki nyerné meg a kettejük közötti bokszviadalt:

„Ez jó kérdés. Nem tudom, hogy (Max) vesz-e órákat, én viszont igen. Sokat bokszolok, így ha fogadnom kellene, magamra tennék fel pénzt! Persze ha szervezett körülmények között lenne, fejvédőkkel és hasonlókkal. Egyébként néha nézek kick-boxot is, az igazi boksznak viszont keményvonalas rajongója vagyok. Megnéztem Muhammad Ali összes meccsét, ahogyan dokumentumfilmeket Mike Tysonról, Floyd Mayweatherről és Manny Pacquiaóról is. Imádom.”



Sainz a kétszeres rali-világbajnok, egyszeres Dakar Rali-győztes édesapjával való összehasonlításra is kitért: „Szerintem egy WRC-pilótának összetettebb személyisége van egy F1-es versenyzőnél, de egy ralipilóta soha nem győzne le egy F1-est, Forma-1-es autóval. Ez pozitív dolog velem és az édesapámmal kapcsolatban, hiszen nem tudnak összehasonlítani minket. Teljesen más kategóriákról van szó, így ha az emberek arra kíváncsiak, hogy az apa vagy a fia-e a jobb, soha nem fogják megtudni.”

Egy olvasó a Fernando Alonsóval való kapcsolatára volt kíváncsi: „Mindenki tudja, hogy mekkora tisztelettel nézek fel Fernandóra. Nem csak a sikerei miatt, hanem azért is, ahogyan kezelt engem tíz éves korom óta. Mindig támogatott, folyamatosan azt mondta, én leszek a következő legjobb pilóta Spanyolországból, amiért mindig is hálás leszek neki. Jó barátok vagyunk.” Az F1 Racing hasábjain azonban volt egy kérdés, amelyre még Sainz sem számított: az egyik rajongó azt feszegette, hogy elengedné-e Alonsót a szezon utolsó futamának záró szakaszában akkor, ha tudná, hogy egykori példaképe ezzel megnyerné a világbajnokságot?

„Talán ez a legrosszabb kérdés, amelyet valaha meg kellett válaszolnom…” – szomorodott el a spanyol. „Amikor a Forma-1-ben versenyzel, egy McLarent látsz magad mögött, nem pedig Fernando Alonsót, az embert, és azt akarod legyőzni, még vért izzadva is. Így ha az utolsó körben lennénk, nem engedném el, különösen akkor, ha harmadik helyen állnék, az első győzelmem, vagy az első dobogós helyezésem kapujában. Az biztos, hogy egyáltalán nem élvezném, mert tudom, hogy Fernando harmadik alkalommal lenne világbajnok jövőre, és én is ezt kívánom neki. Nagyon nehéz kérdés, még soha nem gondoltam erre” – tette hozzá Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: