DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz nem Verstappen távozása miatt javult fel

A Toro Rosso F1-ese szerint véletlen egybeesés, hogy épp akkor kezdett el jobban teljesíteni, amikor a hollandot átvitték a Red Bullhoz. Úgy érzi, idén teljesen más versenyző lett, mint volt tavaly.

Ahogy 2015-ben, úgy idén is a Max Verstappen, Carlos Sainz duóval kezdte meg az évet a Toro Rosso, négy verseny elteltével azonban úgy döntött a Red Bull, hogy a hollandot felviszi a nagycsapathoz Danyiil Kvjat helyére, akit száműztek a második számú alakulatokhoz. Ez a lépés látszólag nem csak az oroszra, hanem Sainzra is nagy hatással volt, ám épp ellenkező előjellel, a spanyol ugyanis onnantól kezdve sokkal meggyőzőbben teljesített. Sokak szerint ez annak tudható be, hogy Verstappen távozásával lekerült a nyomás róla, ám a fiatal versenyző szerint ez nem így van:

„Egész évben ezt kérdezik tőlem. Tudom, hogy csak véletlen, hogy pont akkor kezdtem el jól teljesíteni, amikor Max távozott, de továbbra is úgy gondolom, ez akkor is megtörtént volna, ha marad” – idézi Sainz szavait a Motorsport.com. „Szerintem akkor is a hatodik-helyen végeztek volna Spanyolországban, és Monacóban is ugyanúgy a dobogóért harcolhattam volna. Apróságok történtek velem Barcelona előtt, amelyek akadályoztak addig, s amelyeknek semmi közük Maxhez.”

sainz-verstappen-2016-dppi



Sainz, aki a barcelonai hatodik helye mellett Austinban és Interlagosban is ugyanebben az előkelő pozícióban látta meg a kockás zászlót, s ezeknek is köszönhetően a tabella 12. helyén végzett, úgy érzi, teljesen más versenyzővé vált idén, mint 2015-ben:

„Elégedett vagyok a 2016-os esztendő alakulásával, egyúttal egy teljesen más versenyzőnek érzem magam, mint 2015-ben” – vélekedett az ifjú spanyol, aki jövőre már harmadik szezonját tölti majd a Toro Rossónál. „Büszke vagyok erre, mert pontosan ezt szerettem volna. 2015-ben talán túlságosan is frusztrált voltam, rengeteg megbízhatósági problémám volt, nem tudtam megmutatni a bennem rejlő potenciált, de tudtam, hogy 2016-ban itt az idő. Spanyolországban aztán hirtelen minden sikerült. Nem voltak többé problémáim és elrontott bokszkiállásaim. Hirtelen minden megváltozott, méghozzá pozitív irányba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: