DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massát megkérdezték a visszatérésről

Napok óta arról hallani, hogy Felipe Massa 2017-es ülése a Williamsnél már eldőlt, hiszen a pilóta aláírta új szerződését. Egy brazil lap teljes joggal úgy gondolta, hogy az a legbiztosabb, ha magánál Massánál érdeklődik erről. Csak hát mégsem az.

A hiteles F1-es hírforrások már szinte kivétel nélkül beszámoltak arról, hogy Massa már karácsony előtt aláírta a visszatérésről szóló szerződést a grove-i alakulattal, ahol azért lesz szükség mégis a szolgálataira, mert Valtteri Bottast átengedik a Mercedesnek, az újonc Lance Stroll mellé pedig biztos kezeket akarnak ültetni.

Ha Massa mégis a mezőny tagja lesz azok után, hogy az idei évad végén érzelmesen elbúcsúztatta magát mindenkivel, az azt jelenti, hogy a 35 éves pilóta valójában nem is akart volna visszavonulni, csupán a körülmények késztették erre, hiszen eredetileg a Williamsnél is úgy gondolták, hogy Bottasszal és Stroll-lal fognak nekivágni az új szezonnak. Nico Rosberg december 2-i bejelentése azonban mindent felforgatott.

EasyCapture1_1



Massa az ünnepeket otthonában, Brazíliában tölti, és a pihenést olyan tevékenységekkel egészíti ki, mint a gokartozás vagy brazil focistákkal való lógás. A Globónak eközben sikerült őt megtalálnia, de a pilóta nem akarta tisztázni a híreszteléseket.

„Nincs mit mondanom. Én nagyon nyugodt vagyok és nem akarok belefolyni a találgatásokba. Semmi sem hivatalos azok közül, amiket hallani lehet” - zárta rövidre válaszát Massa, amiből azért következtethetünk arra, hogy ha semmi nem lenne a háttérben, akkor bizonyára nem beszélt volna rébuszokban.

Valószínűleg 2017-ig várnunk kell arra, hogy Massa szájából is elhangozzon a visszatérés bejelentése. A Mercedes már jelezte, hogy január 3-a előtt nem adnak ki közleményt jövő évi pilótájukkal kapcsolatban, és minden bizonnyal a Williams is ehhez időzíti majd a maga nagy hírét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: