DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Olasz tehetségek miatt jöhet az F1-be az Alfa

A Scuderia elnöke szerint az Alfa Romeo valóban megérkezhet az F1-be, méghozzá azért, hogy lehetőséget adjon a fiatal olasz pilótáknak - Giovinazzinak például már lenne is helye.

A 2016-os év során felvetődött már, hogy az Alfa Romeo is megérkezhet a Formula-1 körforgásába, de Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke kijelentette, hogy ez egyelőre nem fog megtörténni - az autógyárnak most más feladataira kell koncentrálnia. Marchionne most viszont arról beszélt, hogy rövidesen ennek mégis lehet realitása, méghozzá az olasz érdekeket szolgálva.

"Az Alfa Romeo remek táptalaja lehetne a Formula-1-ben a fiatal, tehetséges olasz pilótáknak. Közülük a legjobb, Giovinazzi már velünk van, de más tehetségek is vannak még rajta kívül és nem találnak maguknak helyet a száguldó cirkuszban" - mondta a Ferrari karácsony előtti eseményén Marchionne.

alfa-romeo



A Ferrari már leigazolta a GP2 idei sztárját, az olasz Antonio Giovinazzit, aki nem állt kapcsolatban egyetlen akadémiával sem, így kis híján "elveszett" a Formula-1 számára - a maranellóiak azonban tartalékpilótaként szerződtették a 2017-es idényre. Giovinazzi számára így megnyílhat az út, hiszen főszponzora révén akár a Manorhoz is kerülhet majd, de a Ferrari "felügyeletében" akár más csapatoknál, például a Saubernél is lehet lehetősége.

"Van lehetőség az Alfa Romeo Formula-1-es visszatérésére, valószínűleg a Ferrarival együttműködve. Több lehetne számunkra, mint egy partner istálló és lehetőséget adhatna pilótáknak. Azonban ez nem most fog bekövetkezni, mert az Alfának most két utcai autójára, a Giuliára és a Stelvióra kell koncentrálnia" - tette hozzá Marchionne.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: