DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Így tette jobb pilótává Hülkenberg Perezt

A két F1-es pilóta szerint jól kiegészítették egymást, hiszen éppen abban voltak erősek, amiben a másik kevésbé - mindketten tanultak, fejlődtek, a tisztelet pedig mindig is megvolt közöttük.

A 2016-os szezonban több nagy csapaton belüli harcot is láthattunk, elég a világbajnoki címért folyó Rosberg-Hamilton ütközetre, vagy Ricciardo és Verstappen kiemelkedő teljesítményére gondolni, de a legszorosabb összecsapás a Force Indiánál zajlott: Sergio Perez és Nico Hülkenberg között átlagosan kevesebb, mint egy tizedmásodperc volt a különbség az időmérőkön.

A német távozik a csapattól és 2017-ben már a Renault-nál fog versenyezni, de Perez szerint sokat tanultak egymástól. "Tudtam, hogy gyors és hogy egy nagyon jó pilóta lesz a csapattársam, amikor csatlakoztam a Force Indiához. Pontosan tudta, hogy mire van szüksége, okos is volt és komoly tapasztalattal rendelkezett. Szerintem remekül kiegészítettük egymást, mert az ő gyenge pontja az abroncsok óvása volt, ami az én erősségem, az ő erőssége pedig az időmérő, ahol én nem voltam olyan jó. Tanultunk egymástól."

hülkenberg-forceindia-austin-2016



A mexikói azt is részletezte, hogy pontosan mit lesett el kollégájától. "Hogy hogyan készítsem fel a gumikat, hogyan hozzam ki belőlük a legtöbbet. Habár a versenyeken néha szenved ezzel, egy körön nagyon jó és ezt tanultam meg én is - hogyan állítsam be az autót egy körre, hogyan terheljem ideálisan az abroncsokat. Ettől én is jobb lettem."

"Hasonló helyzetben voltunk a pályafutásunkban és természetesen tanultunk a másiktól. Csapattársként ez a normális, hiszen mindent látunk és ha valami olyat csinál a másik, ami jobban működik, akkor átvesszük és a saját előnyünkre fordítjuk azt" - tette hozzá Hülkenberg. "Szerintem tiszteljük egymást, tudjuk, hogy mire vagyunk képesek az autóban, de azt is, hogy van élet azon kívül. Szeretjük legyőzni a másikat, de jól dolgoztunk együtt a csapatért."

Ezt egyébként Perez is így látja. "Harcolunk, le akarjuk győzni egymást, de nem rejtegetünk semmi, vagy nem vezetjük a másikat tévútra. Mindent megtettünk azért, hogy előrébb jussunk és ha ez azzal járt, hogy én legyőztem Nicót, vagy éppen ő engem, akkor ez van."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: