DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Perez nem kicsit elégedett saját szezonjával

A Force India mexikói F1-es pilótája szerint hihetetlen eredményeket ért el, pályafutása legjobb évén van túl és most lenne ideális beülnie egy top autóba - nem érti, hogy miért kételkednek benne.

Ugyan a McLarennél eltöltött éve nem sikerült jól, azóta fokozatosan visszakerült a látómezőbe Sergio Perez - a mexikói pilóta idén is szerzett két dobogós helyezést és összességében hetedikként zárt a pontversenyben. Topcsapathoz azonban 2017-re sem szerződhetett, így marad a Force Indiánál, de az azért kicsit zavarja, hogy nem ismerik el igazán teljesítményét.

"Ez bonyolult és néha frusztráló helyzet. Mindent beleadsz, kiemelkedő eredményeket érsz el és sokszor nem kapod meg a neked járó elismerést" - magyarázta érzéseit a 26 éves versenyző a Motorsportnak. "Hihetelen, hogy elértem azokat az eredményeket, amiket idén szállítottam és mégis vannak, akik megkérdőjelezik a bennem lévő potenciált. Remélem, hogy hamarosan beülhetek egy top autóba."

perez-forceindia-2016



Azt is hozzátette: ugyan volt már topcsapatnál, akkor nem volt meg benne az, ami most már igen. "Abszolút készen állok egy ilyen lehetőségre. Amikor megérkeztem a McLarenhez, nem volt meg az a tapasztalatom, ami most megvan. Kétség sem férhet hozzá, hogy most lenne a legjobb pillanat top autóba ülni."

"Az idei egyértelműen a legjobb szezonom volt eddig, egyszerűen az eredmények is ezt mutatják. Kiegyensúlyozott voltam az egész év során, nem könnyű sorozatban tiz versenyen pontot szerezni. Ahonnan mi szoktunk rajtolni, könnyű balesetekbe keveredni, ezek az eredmények mutatják, hogy mennyire jó voltam" - beszélt komoly szériájáról a mexikói. 

Pedig közel sem így indult 2016, az első futamokon messze volt a riválisoktól a Force India. "Eleinte azt gondoltam, hogy rémálom lehet ez a szezon. A Williams nyolc tizeddel, a Toro Rosso fél másodperccel volt gyorsabb körönként, de apránként fejlődtünk, amíg elértük a negyedik helyet az erősorrendben."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: