DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Francia Nagydíj visszatérése is motiválja a GP2 idei bajnokát

Pierre Gasly csalódottan vette tudomásul, hogy a Red Bull nem őt választotta Danyiil Kvjat helyére 2017-re a Toro Rossóba, de elszánt azt illetően, hogy egy évvel később biztosan helyet talál magának az F1-ben.

Bár Abu Dhabi előtt még kétséges volt, Pierre Gasly végül ellentmondást nem tűrően hódította el a GP2 2016-bajnoki címét. Sajnos azonban már a mindent eldöntő hétvége előtt köztudottá vált, hogy az ifjú francia nem talál magának helyet a Forma-1-ben 2017-re ugyanis hiába a hőn áhított toro rossós ülés, a faenzaiak szerződést hosszabbítottak Danyiil Kvjattal. A Red Bull azt tervezi, hogy a McLarenhez hasonlóan a japán Super Formulába küldik védencüket: Stoffel Vandoorne távol-keleti kalandja végül is F1-es ülést ért.



Gasly bízik benne, hogy legkésőbb 2018-ban megkaphatja a lehetőséget, különösen amiatt, hogy abban az évben előreláthatólag a Francia Nagydíj ismét helyet kap majd a versenynaptárban. „2018-tól mindenképp szeretnék csatlakozni, különösen e bejelentés fényében” – nyilatkozta Gasly a francia le Figaro című lapnak. „Ez hatalmas motivációt jelent számomra, és készen állok arra, hogy mindent beleadjak a cél elérése érdekében. Szeretném meggyőzni Helmutot, hogy megérdemlem azt az ülést 2018-ra. Ez a cél tisztán lebeg a szemem előtt, a Francia Nagydíj visszatérése pedig tovább erősít meg ebben.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke továbbra is nagyra tartja Gaslyt, és nyilatkozatában méltatta őt a GP2-ben elért sikeréért. „Nagyon fontos munkát végzett számunkra fejlesztés és tesztelés terén” – mondta a brit. „Bár most nincs számára elérhető ülés az F1-ben, de ő juniorprogramunk legtapasztaltabb és legelőkelőbb helyen álló tagja, és azért tartjuk meg őt, mert nagyon nagyra értékeljük. Bármit tartogasson a jövő számára, az F1 még mindig a legnagyobb részét képezi ennek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: