DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lauda: Már lehetetlen élversenyzőt találnunk

Nico Rosberg döntése nehéz helyzetbe hozta a Mercedest, Niki Lauda szerint ugyanis a mezőny legjobb versenyzőinek egyikét decemberben már lehetetlen lenne leigazolniuk Lewis Hamilton mellé.

Mivel a német pilóta a szezonzáró előtt még maga sem tudta, hogy vissza fog vonulni - hiszen lépését a bajnoki címszerzéstől tette függővé -, így a Mercedes nem készülhetett előre erre a forgatókönyvre. Rosberg a csapat vezetőségét is csak a napokban értesítette döntéséről, így az a különös helyzet állt elő, hogy 2016 utolsó hónapjának kezdetén, amikor úgy tűnt, már csak a Sauber és a Manor üléseinek sorsáért izgulhatunk, hirtelen üresedés keletkezdett a bajnokcsapatnál is.

Noha a Mercedes Toto Wolff elmondása szerint kivár a döntéssel, a jelöltek neve máris elkezdett közszájon forogni: a legkönnyebb persze egyik saját pilótájuk, Pascal Wehrlein vagy Esteban Ocon előléptetése lenne, de egyesek szerint Fernando Alonso vagy Sebastian Vettel érkezése sem elképzelhetetlen, akik egyaránt elégedetlenek jelenlegi csapatuknál, a McLarennél és a Ferrarinál.

alonso-vettel

Vajon bőszen lapozgatja-e most szerződésének záradékait a két világbajnok?


Niki Lauda viszont attól tart, hogy nagy nevet már nem lesz képes igazolni a Mercedes az év ilyen késői szakaszában. Ezen véleményének az Auto Motor und Sport hasábjain adott hangot.

„December 2-a van, nekünk pedig nincs versenyzőnk” - közölte a száraz tényt a háromszoros bajnok, aki csapatelnökként ténykedik a Mercedesnél. „És attól tartok, hogy az élpilóták szerződései mind atombiztosak. Komoly problémát jelent, hogy utódot találjunk. Eddig a lehető legjobb pilótapárossal rendelkeztünk, hiszen jól tudtuk, hogy mit várhatunk Lewistól és Nicótól, ám most minket is váratlanul ért, ami történt. Egy versenyző viszont akkor hagyja abba, amikor ő akarja, és ezt kívülről lehetetlen befolyásolni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: