DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Jos Verstappen figyelmeztette fia kritikusait

Max Verstappent rengeteg kritika érte az idei év során vezetési stílusa miatt, édesapja azonban sietett felhívni a vádaskodók figyelmét arra, hogy fia lényegében egy valamiért van az F1-ben.

Nem hogy egy Forma-1-be éppen csak megérkezett, de még sokat látott pilótákat sem kritizáltak annyit pályán mutatott viselkedésük miatt, mint Max Verstappent az idei év során. Megmozdulása miatt módosítani kellett a fékezés alatti védekezést érintő szabályon, de édesapja, Jos Verstappen úgy véli, hogy fia nem fog változtatni vezetési stílusán, hiszen csak arra koncentrál, hogy sikerre vigye a Red Bullt. „Nem mások miatt vagyunk itt” - idézte a hollandot a Motorsport.com. „Magunk miatt vagyunk itt, a Red Bullért versenyzünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el nekik. Gondoljanak bármit az embereket, az eszükbe kellene vésni, hogy azért van itt, hogy versenyezzen.”



„Ugyanez történt Sebbel is. Szerintem lenyűgöző manővert mutatott be, miután megpróbálta megelőzni a négyes kanyarban, de nem sikerült neki. Ott Seb kicsit leszorította, majd Max is ezt csinálta vele - az emberek pedig ezt szeretnék látni. Néha Max számára jönnek össze a dolgok, néha pedig Sebnek” - mondta idősebb Verstappen, aki előtt még Niki Lauda is megemelte sapkáját az interlagosi futam leintését követően.

A Brazil Nagydíj előtt a sajtó felfújta Toto Wolff telefonbeszélgetését Jos Verstappennel. Ez alatt a Mercedes sportigazgatója állítólag arra kérte az expilótát, hogy beszélgessen el fiával, mert nem szeretné, ha az embereknek az jutna eszébe a 2016-os szezon végéről, hogy ő döntötte el a bajnoki cím sorsát. Jos azonban elmondta fia soha nem kockáztatna ilyet. „Semmit sem akarunk befolyásolni, csak a saját versenyünket szeretnénk futni, és ahogyan Brazíliában is látható volt, senkit sem akarunk kiütni. A Red Bullért versenyzünk, akik lenyűgöző munkát végeztek Maxszel. Nagyon szeret itt lenni és élvezi a versenyzést” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: