DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ecclestone: Már megint félreértettek

Megkongatták a vészharangokat, miután a napokban megjelent hírek arról szóltak, drasztikusan csökkenhet az F1 ázsiai jelenléte. Bernie Ecclestone állítja, szavait kiforgatták.

Malajzia és Szingapúr, a sportág mindkét délkelet-ázsiai állomása kikerülhet rövidesen a versenynaptárból, állították a friss hírek. Szingapúrral kapcsolatban maga Bernie Ecclestone, a sportág vezetője fogalmazott úgy az Auto Motor und Sportnak: „hirtelen már nem csak egy repülőtér lett, amelyet átutazásra használnak. Most úgy hiszik, elérték a céljukat, és már nem is akarnak többé futamot rendezni.” A nyilatkozat hatására egy szingapúri újság megkereste Ecclestone-t, aki állította: valójában nem is úgy fogalmazott.



„Az F1-nek remélhetőleg továbbra is maradása lesz Szingapúrban. A szavaim viccesen értelmezték. Egyszerű, amit mondtam, még nem hoztak döntést. Nem helyes spekulálni, haladunk a tárgyalásokkal, és majd kiderül, hogy mi lesz belőle” – mondta Ecclestone a Straits Times lapnak, egyértelműsítve, hogy mindkét félnek szüksége van a másikra: „Mindenki örül annak, hogy Szingapúrban versenyzünk, és nem akarjuk elveszíteni ezt a helyszínt. Hamarosan pont kerül a tárgyalások végére, biztos vagyok benne, hogy még az év vége előtt. Hosszú távban gondolkodunk.”

Bár a Formula-1 első embere optimistán nyilatkozott, a szingapúri szervezők nem szólaltak meg a kérdésben. Ami Malajziát illeti, ott egyelőre kevesebb remény tűnik a maradásra, a kormány nem szeretné meghosszabbítani a 2018-ban lejáró szerződést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: