DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Verstappen valóban Sennára emlékeztet”

Bár szakértők sora vélekedik úgy, hogy a holland F1-es pilóta Brazil Nagydíjon nyújtott teljesítménye a háromszoros világbajnokra emlékeztetett, ha a legenda volt csapattársa is így gondolja, miért ne hihetnénk nekik?

Tény, hogy egyetlen versenyről van szó, és autója vadonatúj abroncsokkal volt felszerelve, ezek figyelembevételével is elképesztő, ahogyan Max Verstappen valóban a legnagyobbakat idézte a Brazil Nagydíj hajrájában. A Red Bull csapatfőnöke szerint egyáltalán nem utal földtől elrugaszkodott gondolkodásra, ha Ayrton Sennához és Michael Schumacherhez hasonlítják pilótáját, míg az olasz Corriere dello Sport úgy fogalmazott, hogy „a nap igazi hőse Verstappen volt, aki úgy versenyzett vasárnap, ahogyan Senna tette. 19 éves korában, bátorságával és arroganciájával hidat épített múlt és jelen között, nyomás alá helyezve a többi pilótát”



Persze a sportág résztvevői és szakértői könnyedén aggatnak különféle jelzőket a pilótákra, de ha olyasvalaki teszi ezt, aki két éven keresztül is csapattársként versenyzett Senna mellett, és akit a brazil egyetlen barátjának nevezett, joggal adhatunk hitelt szavainak. „Amikor Maxra nézek, mindig Senna jut eszembe” - nyilatkozta az osztrák. „Ez az első alkalom, hogy ilyet mondok, mert nagyon közel álltam Ayrtonhoz, és úgy vélem, hogy ő volt a sportág legnagyobb alakja. Személyiségében, versenyzésében, eredményeiben, felkészültségében. Másabb volt mindenkinél. Mivel ennyire tiszteltem, mindig próbáltam elkerülni az összehasonlítást, Max esetében viszont nehéz.”

Berger kitért a holland Brazil Nagydíjon bemutatott versenyzésére is. „Lenyűgöző volt. Mindig új íveket próbálgatott, még a biztonsági autó alatt is tanulmányozta a pályát. Még a többi csapat mérnökei is azt mondták pilótáiknak, hogy kövessék a példáját. Pontosan tudta, hogy mit kell tennie, ami hihetetlen az ő korában. Hihetetlen íveket keresett és talált, kiskamaszokként feltüntetve a többieket. Elképesztő, milyen remekül fogta meg autóját, amikor látta a balesetet a célegyenesben” - tette hozzá az osztrák, majd hozzátette, mit üzen a Verstappent kritizálóknak: „Egy olyasvalaki, mint ő, megteheti.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: