DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Lauda: Minden túl van szabályozva az F1-ben

Az egykori világbajnok szerint a Brazil Nagydíj körülményei tökéletesen alkalmasak voltak a versenyzésre, és nagy hiba volt többször is megszakítani a körözést.

Három óráig tartott a 2016-os Brazil Nagydíj, csaknem kétszer addig, mint kellett volna: az időjárási körülmények miatt többször is számos kör erejéig a mezőny előtt maradt a biztonsági autó, majd piros zászlóval leintették a futamot, holott sokan azt gondolják, az eső intenzitása nem igényelt ekkora elővigyázatosságot. A Mercedesnél elnöki pozíciót betöltő Niki Lauda is ebbe a táborba tartozik.



„A körülmények tökéletesek voltak egy esős versenyhez. Ez is annak példája, hogy minden túl van szabályozva. Igen, az összes élversenyzőnek volt meleg pillanata, talán Lewist leszámítva. De ez megszokott egy esős versenyen” – érvelt a 67 éves Lauda. „Azt hiszem, hibákat követtek el a nap során. Charlie Whitinggal közösen kell tennünk azért, hogy a jövőben ezt jobban oldják meg. A versenyzők dolga a versenyzés, még a legnehezebb körülmények között is.”

A háromszoros F1-es bajnokot is meglepte, hogy a körülmények között Max Verstappen állt helyt legjobban, és olyan pontokon előzött, ahol senki más: „Néhány versenyzőnek alaposan meg kellene néznie, mit csinál Max, milyen íveken vezet ez a fiú.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: