DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Idén is ott lesz Massa a ROC-on

Biztossá vált, hogy a Williams F1-es pilótája, Felipe Massa is ott lesz Bajnokok Tornáján, mely az Amerikai Egyesült Államokban kerül megrendezésre 2017. január 21-én és 22-én.

A veterán brazil pilótának nem ez az első alkalom, hogy részt vehet a neves eseményen. Massa 2004-ben, 2005-ben és 2015-ben is részese lehetett az év végéken tartott eseményen. A debütáló évében Tony Kanaannel, a másik kettőben pedig az ifjabb Nelson Piquet csapattársaként szerepelt a Nemzetek Tornáján.

Az F1-es mezőnyből a Williams pilótája mellett Sebastian Vettel az, aki biztosan ott lesz Miamiben. A német egyébként címvédőként indul, mivel 2015-ben Londonban ő lett a Bajnokok Bajnoka.

 kanaan-massa-roc-2004



Massa így kezdte nyilatkozatát az eseményről: „Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy egy újabb évben részt vehetek a Bajnokok Tornáján.”

A brazil azt is elárulta, hogy ki lesz a csapattársa a Nemzetek Tornáján: „Ez az esemény nagy kihívást jelent, és nagyszerű ötlet, hogy a különféle motorsportokból a legjobb versenyzők mérhetik össze tudásukat. Már alig várom, hogy találkozhassam a régi barátommal és honfitársammal, Tony Kanaannel.”

A Williams versenyzője a 12 évvel ezelőtti debütálására is visszaemlékezett: „2004-ben, Párizsban nagyon jó párost alkottunk. Ő vezetett Sebastien Loebbel, én pedig Michael Schumacherrel szemben, amíg nem kaptunk mindketten időbüntetést a védőkorlát érintése miatt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: