DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenbergnek jót tett a renault-s bejelentés

Bár szerződése volt 2017-re, a Force India nem állt a német útjába, amikor a Renault bejelentkezett érte - a gárda helyettes csapatvezetője szerint ennek jótékony hatása már most látszik az F1-es versenyzőn.

Nico Hülkenberg neve korábban nem szerepelt igazi nagycsapat listáján - egyelőre még a Renault sem az, de a feléjük mutatott érdeklődés bizonyítja, hogy hatalmas potenciál rejlik a francia alakulatban. Napokkal azután, hogy a német pilóta neve felmerült esélyesként, a Renault le is igazolta 2017-re, annak ellenére, hogy a Force Indiával már korábban aláírt a következő szezonra. A silverstone-iak azonban elengedték, és helyettes csapatvezetőjük úgy véli, ez a hozzáállásuk segített Hülkenbergnek Austinban.



A német a hetedik helyre kvalifikált szombaton, a versenyt azonban önhibájából volt kénytelen feladni, miután Valtteri Bottas és Sebastian Vettel ollóba zárta őt a rajtnál. „Vijayt illeti a dicséret, hogy gyorsan, hatékonyan és jószívűen végezte a dolgát ezen a téren” - nyilatkozta Bob Fernley az Autosportnak.

„Nico lenyugodott, és ezután már csak azt csinálja, amit várunk tőle a velünk töltött ideje alatt, az időmérőn pedig fantasztikusan teljesített. Sajnos az egyes kanyarban balesetbe keveredett, ami kiütötte őt a versenyből, de nem tehetett ellene semmit. Az időmérőkön mindig gyors volt, és 100%-ot nyújtott, viszont lelkileg kiegyensúlyozottabb lett azután, hogy minden tisztázódott. A hatékonyság, és a gyorsaság, ahogyan ezt elintéztük - különösen Vijay -, segített abban, hogy stablilabb legyen” - tette hozzá Fernley, akinek csapata két pontot veszített a Williamshez képest Austinban, de még mindig a negyedik helyen áll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: