DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ennyire nehezen veszít a Mercedes

18-ból 16 futamot nyert meg idén az F1-es csapat, de még mindig a malajziai kiesésen keseregnek: Toto Wolff megfogalmazása szerint a motorhiba trauma volt, ami még mindig kísérti őket.

Csupán két versenyt nem nyert meg a 2016-os szezon folyamán a Mercedes: Spanyolországban a pilóták ütközése, Malajziában pedig Lewis Hamilton motorhibája miatt bukták az elsőséget. Azóta két győzelmet adtak hozzá az eredménylistához, ráadásul ha a csapat egyet is megnyer a hátralevő versenyek közül, új rekordot állít fel az egy szezonban szerzett győzelmek számában – 16-nál járnak, ami megegyezik a saját maguk által 2014-ben és 2015-ben elért csúccsal. Ennek ellenére még mindig az elveszített sepangi elsőség körül forognak gondolataik.



„Sosem beszélhetünk sima ügyről, de a motor nem is teljesíthetett volna jobban” – beszélt motorsport.com-nak az USA Nagydíjról Toto Wolff, aki félelmeinek is hangot adott: „A malajziai a semmiből jött, és még mindig ott motoszkál mindannyiunkban. A trauma egy ideig még meg fog maradni bennünk.”

„Nagy stressz éri a srácokat a garázsban, mivel komoly felelősség és nyomás nehezedik rájuk, amit csak tetéz minden, amit tudatosan vagy nem tudatosan mondanak. Ez nem helyes, ehhez a munkához arra lenne szükség, hogy megszabaduljunk a nyomástól. A felelősség úgyis megmarad, ahogy a felelősségre vonhatóság is.”

Lewis Hamilton, aki Sepang óta először állt az élen, szintén elmondta, tartott attól, hogy megismétlődhet a motorhiba. „Végig bennem volt a félelem amiatt, hogy az autó nem fogja kibírni. A cél felé közeledve is aggódtam, hogy ugyanazt hallom, amit Malajziában hallottam” – fogalmazott a háromszoros világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: