DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Alonso és Massa egymást hibáztatják az ütközésért

Az USA Nagydíj utolsó köreinek izgalmait a Sainz-Alonso-Massa trió csatája szolgáltatta, amelyből utóbbi két pilóta küzdelme ütközésig is fajult. Az esetet vizsgálták, az egykori csapattársak nem értenek egyet.

A Williamst a pálya utolsó, lassú szektorában előzte meg a McLaren, Alonso ugyanis az egyik kanyarban képes volt bebújni Massa mellé a belső íven. Igaz, a két autó első kereke összeért, ami a spanyol miatt azért történt, mert riválisa szabálytalan volt és nem hagyott neki helyet.

alonso



„Nagyon jó versenyünk volt, amelyen előnyt tudtunk kovácsolni Verstappen és Kimi kieséséből” - kezdte napja összegzését Alonso, aki monacói teljesítményét beállítva az 5. lett. „Nem mutattunk ugyan erős tempót, de elég volt ahhoz, hogy közel maradjunk a többiekhez, az eltérő stratégiák révén pedig a leintéshez közeledve jobban tapadó gumikkal támadhattuk a Toro Rossót.”

„Felipével egymás mellett voltunk, tehát nem arról van szó, hogy nagy mélységből érkezve próbáltam volna meg valami őrültséget. Az ütközés pillanatában már mellette haladtam, de ő nem hagyott elég helyet ahhoz, hogy beforduljak. De majd a versenybírók mondják ki a végső szót. Én azért remélem, hogy versenybalesetnek titulálják.”

Massa korábbi csapattársához képest ellentétesen látja az 51. kör történéseit: „Én csak próbáltam bevenni a kanyart, de ő hirtelen beúszott belülre, amikor már elkezdtem elfordítani az autót. Defektet okozott nekem, amivel elszálltak az akkori esélyeim, szóval mindenképpen őt tartom felelősnek” - mondta Massa, aki szerencséjére rendelkezett akkora előnnyel Sergio Perezzel szemben, hogy egy gyors kerékcsere után is vissza tudott térni a 7. helyre.

Amikor ismertették a brazillal, hogy Alonso verzióját, Massa csak ennyit tett hozzá: „Én már megkezdtem a kanyarodást, szóval kicsit másképp történt.”

Frissítve: a versenyfelügyelők döntöttek a versenyzők ügyében, és nem osztottak ki büntetést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: