DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Wolff: Voltak megbeszéléseink Hamiltonnal

A Mercedes-főnök elbeszélgetett F1-es pilótájával a suzukai sajtótájékoztatóról, szerinte alábecsüljük, hogy mekkora nyomás alatt versenyeznek és milyen érzelmek szabadulnak fel bennük.

Japánban voltak összetűzései a médiával Lewis Hamiltonnak és kapott is érte jócskán kritikát - Texasban ezzel már nem volt gond, türelmesen és nyugodtan válaszolt minden kérdésre. Toto Wolff szerint ő is elbeszélgetett a háromszoros világbajnokkal.

hamilton-austin-press-2016



"Voltak megbeszéléseink, de ezek alapvetően arról szóltak, hogy hogyan és miben tudnánk javulni, nem igazgatósági tárgyalás volt" - mondta a Mercedes-főnök a témáról. "Szerintem alábecsüljük azt a nyomást, ami alatt ezek a srácok versenyeznek. Már csak néhány futam van hátra, mindent meg lehet nyerni és mindent el lehet veszíteni, a malajziai motorhiba pedig olyan szituációt szült, amit nehezen tudott elfogadni" - védte meg pilótáját Wolff.

"Amennyire nyugodtnak tűnik valaki kívülről, annyira felemésztik az ilyen dolgok belül. Talán ezért volt számára ennyire nehéz az a hétvége érzelmileg. Azonban azt tudja, hogy munkája van az autón belül és kívül is, csak egy kis ösztönzés kell, ennyi történt."

Austinban már másik oldalát is mutatta a brit, az újságírók is elismerően beszéltek róla azok után, hogy szinte minden kérdést ő kapott és olyanokra is válaszolnia kellett, hogy hogy fogadja, ha Nico Rosberg lesz a világbajnok. Vagy Toto Wolff tanácsai, vagy más miatt, de úriemberként viselkedett - a Daily Mail szerint például ez volt a tökéletes magatartás egy világbajnoktól...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: