DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen szerint „csak” a tempó hiányzik

A 2007-es világbajnok és ferraris kollégája, Sebastian Vettel is jónak érezte az autót az F1-es USA Nagydíj időmérőjén – a finn szerint egyszerűen csak nem találják a kellő sebességet Austinban.

A Ferrari ismét csupán a harmadik erőnek tűnik Texasban: a szombati kvalifikáción mind a Mercedesektől, mind a Red Bulloktól kikaptak. Ráadásul a lemaradásuk sem épp elhanyagolható: az előrébb végző Kimi Raikkönen is csaknem négy tizedes hátrányt szedett össze Max Verstappennel szemben. A vasárnap az ötödik pozícióból startoló finn így értékelt a nap végén:

raikkonen-austin-ferrari



„Úgy gondolom, mindig lehet még javulni egy kicsit, de az autó egyensúlya összességében egyáltalán nem volt rossz, egyszerűen csak nem voltunk elég gyorsak. Ehhez több tapadásra és sebességre lenne szükségünk, de kezelhetőség tekintetében rendben vagyunk” – nyilatkozta a Sky Sports kameráinak Raikkönen.

De vajon mit gondol a Red Bull ellen folytatott, egyre reménytelenebbnek tűnő párharcról: még idén szeretnék őket elkapni vagy már inkább 2017-re koncentrálnak? „Folyamatosan kipróbálunk új dolgokat, igyekszünk fejlődni. Az előző versenyen mi voltunk erősebbek, most fordított a helyzet, ez pályáról pályára változik a vonalvezetéstől és a körülményektől függően. Ma itt tartunk, de továbbra is keményen fogunk dolgozni, mint mindig. Nem ideális a helyzet, csalódottak is vagyunk, de ez ilyen” – fogalmazott a 2007-es vb-győztes.

vettel-austin-ferrari

Sebastian Vettel a hatodik rajtkockából várhatja az austini startot – a német így felelt arra a kérdésre, hogy minek köszönhető, hogy ismét a Red Bullok mögé szorultak: „Őszintén szólva, nem tudom. Érzésre nem rossz az autó, de úgy tűnik, kicsit nehezebben találjuk a tempót, mint az előző hétvégéken. Meglátjuk, mire lehetünk képesek vasárnap.”

„Nem nézett ki rosszul az időmérő – egészen a Q3-ig” – folytatta értékelését Vettel. „A végén viszont nem tudtunk kellő mértékben előrelépni, s a különbség sem épp szívderítő, de a versenyt holnap rendezik, és egy jó rajttal és stratégiával előrébb kerülhetünk” – bizakodott a négyszeres világbajnok, aki szerint megfelelő mennyiségű friss szett abronccsal rendelkeznek ahhoz, hogy kidolgozhassák a megfelelő taktikát az itthoni idő szerint vasárnap este 21 órakor induló futamra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: