DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz nem lesz a Red Bull tartalékpilótája

A spanyol F1-es pilóta szerint a Red Bull is megértheti, hogy nem töltheti a karrierjét várakozással - ha 2018-ban sem lesz helye az első csapatnál, nem lesz tovább biztonsági tartalék.

Nehéz helyzetben van Carlos Sainz, hiszen a rendkívül tehetséges spanyol pilóta számára egyelőre nincs hely a Red Bull első csapatánál - ott 2018 végéig Daniel Ricciardo és Max Verstappen rendelkezik szerződéssel. Sainz elmehetett volna a gyári Renault-hoz, de a Red Bull nem engedte, 2017-re pedig ismét aláírt a Toro Rossóhoz - azt azonban jelezte, hogy ez az utolsó éve a csapatnál.

carlossainz-tororosso-2016



"Számomra sajnálatos, de nagyon elégedettnek tűnnek a jelenlegi pilótapárosukkal" - mondta a spanyol. "Jó, ha van egy olyan harmadik pilóta, mint én, aki vár arra, hogy történjen valami, de nem tölthetem az egész életem biztonsági opcióként a Red Bullnál. Ezért fontos számomra a következő szezon, remélem feljebb tudok lépni."

"Biztosan megértik, hogy nem állhat annyiból a karrierem, hogy harmadik számú vagyok. Tőlük is függ, hogy lehívják-e az opciójukat, de tőlem is, hogy akarok-e a Toro Rossónál maradni. Végül megérthetik, hogy nagy és fontos céljaim vannak 2018-ra és át kell ezt beszélnünk. Persze ahogy minden szerződésnél, úgy itt is van opciójuk, de nem csak tőlük függ a helyzet" - beszélt arról, hogy 2017 után is van csapatopció a szerződésében.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: