DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A Renault valószínűleg letett Sainzról

Legalábbis így vélekedik a Red Bull F1-es csapatfőnöke, Christian Horner, aki szerint semmi értelme nem volt arról beszélni, hogy enstone-iak elcsaklizhatják a spanyolt a Toro Rossótól.

Annak ellenére, hogy Carlos Sainzot nemrég még egy évig magához láncolta a Toro Rosso, a Renault továbbra is érdeklődést mutatott az ifjú spanyol szolgálatai iránt. A faenzaiak csapatfőnöke egyértelművé tette, hogy pilótájának élő szerződése van, ezért nem fog csapatot váltani, amit maga az érintett sem bánt. A minap azonban Sainz üzent a Red Bullnak, hogy 2018-tól bizony nagycsapatnál akar versenyezni - ezt lehet úgy is érteni, hogy kvázi beajánlotta magát az anyacsapathoz, de úgy is, hogy ha nem kapja meg a lehetőséget, akkor máshol néz versenyképes ülés után.



Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint az egész diskurzus halva született volt, és nincs is értelme arról beszélni, hogy Sainz a Renault-hoz igazolhat jövőre. „Úgy vélem, már le is tettek arról” - mondta a brit azzal kapcsolatban, hogy az enstone-iak megszerezhetik-e a spanyolt. „Néhány ingyenes motor nem pálya, de miért is mennénk bele? Hosszú távú szerződése van a Red Bull-lal, a junior csapatunk része a Toro Rosso pilótájaként.”

„Ebben a pillanatban nem lehet azt mondani, hogy jobb helyen van valaki a Renault-nál, mint a Toro Rossónál, ráadásul kézzelfogható közelségben van nálunk, amire szükségünk van. Azok után, hogy mennyit fektettünk bele, hogy mi finanszíroztuk a junior karrierjét, és betettük a Toro Rossóba, semmi értelmét nem látjuk, hogy elengedjük a Renault-hoz” - tette hozzá Horner. Az továbbra is bizonytalan, hogy kik fognak versenyezni 2017-ben a Renault-nál, bár jelenlegi két pilótájuk, Kevin Magnussen és Jolyon Palmer némileg megerősítette helyét azzal, hogy az utóbbi két futamon pontot szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: