DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Sainz üzent a Red Bullnak

A spanyol pilóta 2017-ben még biztosan a Toro Rosso kötelékében fog versenyezni, 2018-tól azonban más tervei vannak - nyilatkozata pedig akár azt is sugallhatja, hogy nem feltétlenül a Red Bullnál képzeli el a folytatást.

Carlos Sainz számára már nyáron eldőlt, hol fogja folytatni jövőre, ugyanis a Toro Rosso szerződést hosszabbított vele 2017-re. Ennek ellenére a Renault továbbra is élénken érdeklődött szolgálatai felől, ami a spanyol pilótát is lázba hozta, a faenzaiak azonban hamar beszüntették a pletykákat, mondván, hogy a 2015-ös WSR-bajnok nem megy sehová. A történtek fényében nyilvánvaló, hogy Sainz a Red Bulltól várja el, hogy nyerő autóba ültesse, amikor lejár a szerződése a Toro Rossónál.



„Úgy vélem, hogy a Red Bull tökéletesen tudja, hogy 2017 kemény év lesz számomra. Ez lesz a harmadik évem a Toro Rossónál, és ha lehetett volna, ha lett volna rá lehetőségem, akkor elmehettem volna a Red Bullhoz, vagy egy másik csapathoz” - nyilatkozta Sainz jövőbeli lehetőségeiről. „Szerintem teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy 2018-ra topcsapathoz akarok kerülni, ahogyan azt is, hogy készen állok rá. Amíg ezt észben tartják addig jó, hogy még egy évet eltölthetek a Toro Rossónál.”

A Red Bull pilótapárosa, Daniel Ricciardo és Max Verstappen is egyaránt 2018-ig rendelkezik szerződéssel a Red Bullnál, Sainz pedig elárulta, hogy az energiaitalosoknak opciós joguk van rá, hogy tovább is megtartsák őt. „Jelenleg szerződésem van itt, a 2017-re szóló opciót pedig kihasználtuk. De 2019-ig vagy 2020-ig is opciós joguk van rám. Ha ezt folyamatosan kihasználják majd, mindegy, hogy hogy a Red Bullba, vagy a Toro Rossóba kerülök. Már beszéltem Helmuttal és a Red Bull-lal is, és tudtukra adtam, hogy készen állok. Meg kell tennem a következő lépést a Forma-1-ben, úgy vélem, képes vagyok rá, ők ezt pedig tökéletesen megértik és támogatnak is ebben a helyzetben” - tette hozzá Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: