DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Williams küzd jövő évi pilótájáért?

Egyelőre még bizonytalan, hogy milyen versenyzőpárossal áll rajthoz a Williams alakulata a 2017-es F1-es szezonban, azonban a csapat már tudja, hogy kit ültetne az egyik autóba.

Claire Williams helyettes csapatfőnök úgy nyilatkozott, csalódott lenne, ha Valtteri Bottas az év végén búcsúzna a csapattól és másik istállóval szerezné meg első győzelmét a Formula-1-ben. A Williams ezzel elárulta, hogy szeretnék megtartani Bottast, akit azonban a Renault-val is szóba hoztak – a finn pilóta azonban egyelőre nem árult el részleteket a 2017-es szezonra vonatkozó terveiről. Frederic Vasseur, a Renault csapatfőnöke szerette volna Bottast szerződtetni Hülkenberg mellé, azonban ő úgy nyilatkozott, a Williams megtartja a finnt.

 Bottas-williams-malajzia-2016



„Mindig mondom neki, hogy alig várom, hogy olyan autót adhassunk neki, amellyel nyerni tud” – nyilatkozta Claire Williams. „Velünk kezdte a karrierjét, sok időt szentelt nekünk és lojális volt a csapathoz jóban-rosszban. Szóval azt akarom, hogy a Williams legyen az első csapat, amely győzelmet ad számára – ez a cél jelenleg.”

Williams mindemellett úgy gondolja, pilótájuk lelkileg is sokat erősödött a náluk töltött idő alatt, legfőképp akkor, amikor tavaly a Ferrarival hozták összefüggésbe. „A Ferrari körüli pletykák nagy leckét jelentettek számára, hogy megtanulja, egy olyan tehetséges srác, mint ő, mindig találkozik majd pletykákkal és spekulációkkal. Ezt el kell választanod azoktól a feladataidtól, amelyeket a csapatért kell tenned. Ő ezt megtette, remek munkát végzett, és azt hiszem, tanult a tavalyi évből” – folytatta a helyettes csapatfőnök. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: