DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton nem csinál nagy ügyet Verstappen védekezéséből

A Japán Nagydíj utolsó előtti körében a brit pilóta nem tudta megelőzni Max Verstappent, ezért át kellett vágnia a sikánt, de úgy véli, hogy nem történt komoly szabálytalanság.

Lewis Hamilton a verseny záró köreiben egyre közelebb került Max Verstappenhez, de megelőznie nem tudta: a legközelebb ehhez az utolsó előtti körben került a sikánnál, de nem tudott beférni a holland mellé, ezért átvágta a kanyart, ezzel pedig el is búcsúzhatott a második helytől. Akkor Hamiltont azt mondta a csapatrádióban, hogy Verstappen irányt váltott előtte, majd a verseny utáni sajtótájékoztatón fel is vetették a két pilótának a történteket, de mindketten úgy gondolták, hogy nem olt különösebb probléma ezzel.



Max Verstappennek konkrétan megemlítették a Kimi Raikkönen ellen a Spanyol Nagydíjon mutatott védekezését, valamint hogy átfutott-e az agyán, hogy neki kevesebb veszítenivalója van, mint Hamiltonnak „Hogy őszinte legyek, ez nem jutott eszembe, csak a saját versenyemet futottam. Az autó nagyszerűen működött, Lewis egyre inkább közeledett a végén, és tudtam, hogy a világbajnokságért harcol, ezért nem kell hülyeséget csinálni.”

A verseny alatt elhangzottakkal szemben itt Hamilton már nem vádolta pilótatársát a védekezése miatt. „Nagyon keményen harcoltam a végén, de ez van. Ami a manővert illeti, nem nagy ügy, tovább kell lépnünk” - tette hozzá a brit, aki 33 pontot hátrányba került Nico Rosberggel szemben a pontversenyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: